Мондео 4 - малко въпросчета

Започната от mermenkov, 14 Януари 2016 20:31:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mermenkov

Здравейте,
От днес и аз вече съм с Форд. Въпросната машинка е Мондео IV 2008 бензин 2.0 145 к.с. оборудване титаниум. Част от екстрите даже разбрах след покупката (асистент във фаровете при завой, подгряване на челното стъкло), но и направо се втрещих че наред с това оборудване липсва ESP и опция за деактивиране на пасажерския airbag. Колата е закупена от Мото Пфое и е на релни 99'ХХХ км. За първите 50-60 км. които навъртях днес съм доста доволен. Приятна за шофиране и с прилична динамика. Разбирасе веднага започнаха да изникват и различни въпроси на които се надявам да намеря отговорите тук:
1. Колко е сложно да се вгради ESP?
2. Имам бутони на Сонито за телефон само с добавянето на bluethoot и софтуерно отключване може ли да се активира функцията за телефон?
3. Какво ми е необходимо за да имам и автопилот? Копчетата добавят ли се към волана или трбва нов волан?
4. Може ли да си добавя опция за изключване на пасажерския airbag?
5. Един от нагревателите на задното стъкло не работи (видимо е прекъснат) някой да знаете да ги реставрира?
6. На колко километри се обслужва двигателя масло и филтри? Също така в близко време очаква ли ме някакво обслужване което е важно да не пропусна? Сега е на почти 100'000 км.
7. На дясното странично огледало ми е изгоряла крушката която свети отдолу, за смяната разглобява ли се огледалото или директно отдолу се отваря?
Май вече прекалих и ще спра до тук :)

Поздрави на всички
Марто

Alexi

колега айде да почетеш малко щото не може за всеки да се пише едно и също ...

mermenkov

Аз лично за три дни преглеждане на форума не намерих за моя модел в нито една една тема конкретен или пълен отговор на някой от въпросите ми или мненията са от преди 3-4 години и повече или пък съм доста кьорав да не ги открия.
Обикновенно форумите са мястото където се пише дори понякога за едно и също нещо по няколко пъти, а ако само се чете аз му казвам статия...

Поздрави,

Pyrhel

Домъзяло те е да погледнеш :)
1. ESP
3. Круиз контрол
7. Puddle lights

И т.н. Поне ги знам кои са темите, за другите също е писано многократно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Алекси .. тъкмо написах някакъв отговор .. и ти я заключи .. и отиде в небитието :)

Ако не знаеш как се сменя маслото и филтрите на колата .. Не говори много добре за това какъв шофьор си ;)

7. КРушката се смена през плафона на огледалото, не се разглабя самото огледало ;)
Ръца Пръца

mermenkov

Цитат на: Pyrhel в 14 Януари 2016 20:55:02
Домъзяло те е да погледнеш :)
1. ESP
3. Круиз контрол
7. Puddle lights

И т.н. Поне ги знам кои са темите, за другите също е писано многократно.

Мерси за линковете явно не трябва да чета само за Мондео МК4 както правих до сега.

Относно маслата в Мото Пфое е обслужвана на 20'000 км. аз лично си обслужвам колите на 10'000 км. и затова се зачудих да няма нещо по специално във въпросния двигател.

За ESP' то изглежда като нещо с което не бих се захванал. Докато автопилота изглежда съвсем елементарно...

Dmitarcho

На фордовкото масло /Формулата/ му дават да се сменя на 20 к км. аз го сменям на 15-тина.
Ръца Пръца

Pyrhel

Ползвай търсачката, не рови по разделите, по-лесно е :)
И аз те съветвам да не се хващаш с ESP, а темпоматът е благ.
За мен на Формулата 10 ѝ е максимума, после става на чорбица. И обикновено се слага 5в-40, а не 0в-20, както почнаха в МП. Има по-хубави масла на същите пари, погледни темата за маслата. Примерно Мотулът - на почти същата цена...

dtrifonov

Цитат на: mermenkov в 14 Януари 2016 20:31:43
1. Колко е сложно да се вгради ESP?
Ти сигурен ли си, че нямаш ESP? Напиши си тук ВИН-а и си провери какво какви неща има колата.

mermenkov

Цитат на: dtrifonov в 14 Януари 2016 21:19:04
Ти сигурен ли си, че нямаш ESP? Напиши си тук ВИН-а и си провери какво какви неща има колата.
Доста интересен сайт освен че пише какво имаш, пише и какво нямаш :D

ESP'то го установих като не намерих копче, а и колата си буксува на воля, и в сайта пише че го нямам.

Интересното е че пише освен че нямам bluеthoot модул също така "less telephone preparation pack" - дали това ще рече че дори и да си купя bluеthoot модул няма да е достатъчно?

Pyrhel

Ще трябва да прекараш кабели за микрофона и да бучнеш микрофон съответно.

mermenkov

Другото нещо което ми направи впечатление е че когато запищи парктроника не намалява музиката (колата е оборудвана заводски с преден и заден парктроник)

Pyrhel

Пускай различни теми за отделните въпроси, тука в тая стана боза -масла, блутути, парктроници, огледала, есп, темпомати...

mermenkov

Цитат на: Pyrhel в 15 Януари 2016 10:37:26
Пускай различни теми за отделните въпроси, тука в тая стана боза -масла, блутути, парктроници, огледала, есп, темпомати...

(thup) Взимам си забележка

YaSkAwA

При смяна на крушка на странично огледало при Мондео след 2007 има и винт за развиване зад огледалото,който държи плафона фиксиран към корпуса на огледалото.
Поздрави

mermenkov

Аз крушката я смених. Маха се самото огледало което е на щифтове 4 броя и после плафона е на един щифт като се освобождава отвътре навън... Винт не намерих

dtrifonov

Ето така се отваря без да се маха нищо.

Mondeicho

То за толкова мотаене да си беше свалил стъклото...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

mermenkov

Цитат на: YaSkAwA в 14 Февруари 2016 11:25:46
При смяна на крушка на странично огледало при Мондео след 2007 има и винт за развиване зад огледалото,който държи плафона фиксиран към корпуса на огледалото.
Поздрави
Колега опитах се да ти пиша за бутоните но ти е пълна кутията и не ми дава да ти изпратя съобщение. Дай телефон?

YaSkAwA