Мнения за Фокус 1.6 ztek 1998 100hp + газов инжекцион

Започната от Дочев, 27 Април 2016 14:47:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Дочев

Здравейте колеги мисля да си купувам ето този ford но искам да се консултирам със хора изпитали модела.

Дочев

Притеснявам се за ръжда заради годината и двигателят Ztek и коя е разумната цена според вас за тази кола

Dmitarcho

За ръжда - вземяш някой тенекеджия с теб на оглед - и ще хване ако има нещо фрапиращо/некачествено направено. Бензин не съм карал ... колеги да помагат. Имам диагностика за грешки ... можем да я закачим да видим дали има някакви. Но все пак е кола на 1о+ години ... кръстиш се, стискате си ръцете - и се молиш да не се чупи нещо ;)
Ръца Пръца

cvhmotorsport

Доста от Фокусите си патят от нерегулирани навреме хлабини на клапаните и грешно зацепени валове.
При Мк1 1.4 и 1.6 зетек с серията - фокус има две производства на сегменти, като едните спичат доста по-бързо от другите и колата гори масло (1литър на 1000км). След смяната им тръгва и разхода спира.
Иначе мотора е добър, ако се попадне на добър екземпляр.
Самата цена зависи от продавача и колата, но понякога са надценени.
CVH engine inside... Time for madnes...

Дочев

Значи според вас е стабилен автомобил ако и при огледа е добре да купувам а цената е 2900 +отстъпка вече при пазаренето

ForeverFord

Точно този автомобил, го пропусни.По добре гледай друг 1.6

Sent from my D2303 using Tapatalk

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

seventh

Първите Focus-и се появяват на пазара в Европа през октомври 1998 г., т.е. този екземпляр е един от първите произведени. Принципно (това се отнася за всички марки) избягвай коли от началните серии. Имат си "детски болести", които постепенно се отстраняват с течение на времето. Най-добре е да търсиш екземпляр след фейслифта през октомври 2001 г. или поне произведена през 2000 или 2001 г.