Работа на двигателя под 1000 оборота при Duratec 2.0i

Започната от jonsix, 10 Октомври 2015 23:34:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

savagebs

този двигател има ли клапан моторче за празен ход, сякаш на коли които го има прави такива ядове като се развали

nixel

Изчисти си дросела. И аз минах по този път - свещи, бобини, чистене на дросел. Дросела винаги изглежда чист откъм филтъра, ама вътре е ужас. Това е от газта. Чисти се лесно със спрей за карбуратори, почистващ машинен спрей или най ефективно с бензин.
Отиди да ти замерят алтернатора. При мен специално той е виновен за колебания в оборотите на празен ход, както и грешни показания на таблото при движение по инерция. Напрежението става променливо на празен ход и бърка датчиците.

За съжаление много трудно се намират читави майстори, а още по трудно такива които имат желание да разберат и решат проблема.
Аз от втория тип не можах да намеря. Наложи се сам да се образовам, а на читавите майстори да давам точни указания - виж това, смени онова.

Имам още два проблема да оправям, за които имам лично направена точна диагноза.

На майсторите не им се мисли много, нямат изгода да ти държат колата цял ден за диагностики. През това време могат да минат 10 автомобила и да оставят по 20-30 лева. А няма да е удобно някой да ти иска 200-300 лева за диагноза само. Е това е тъжната истина. С предишната кола съм бил в ситуация да търся да дам на някой тези пари, ама да се хване и да оправи проблема - и пак не намерих. Парите ги дадох, но нищо не свършиха. Смениха ми работещи неща. Накрая продадох колата.