Моля за мнение на коя фирма филтрите за масло, въздух и купе предпочитате?

Започната от infomar, 03 Май 2016 20:12:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Виждам в сайтовете а и в магазините да се предлагат филтри на десетки фирми.
Важи ли максимата - колкото по-скъпо - толкова по-добре.
Препоръчайте ми фирма с добро качество и нормална цена.

Има ли значение къде е произведен съответният филтър от една и съща марка и какво да гледам при купуването им. Все пак заводите където и да се намират, теоретично би трябвало да се контролират подобаващо от "майката".

Някой филтри имат допълнителни неща като:

MANN-FILTER маслен филтър за FORD C-MAX (DM2) 1.6 100 K.C.
<<налягане на отваряне на обходен клапан [bar]: 1
допълващ артикул /допълваща информация 2: с един възвратен клапан>>

но в книгите на моят автомобил нищо не пише за тях...... По-добре ли е да има обходен клапан или няма значение?

Ако темата се дублира, моля да се изтрие!

V.Buzev

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

infomar

За ставане стават, но има ли някаква градация на качеството или който и да купя няма значение. Така също трябва ли да има  клапан на филтъра или няма нужда? Къде трябва да се провери? Различни клапани отварят на различно налягане..... ::)
Май ще трябва да се доверя на "продавач-консултантите" :-[

V.Buzev

Цитат на: opex в 04 Май 2016 02:04:21
За бензин... да. За дизел... не точно :)

Хм, ми аз на мондеото съм в момента с филтри на WIX, минал съм 11000 км. и не съм забелязал нещо.
В сервиза където ми обслужват колата, препоръчват Филтрон, Бош или Мале.

BeTaTesTeR

Хубави филтри са MANN, Mahle/Knecht. Knecht са марка на Mahle, каталожните им номера съвпадат и дори на самия филтър си пише Mahle. Ето например за C-max-a от профила:

Въздушен филтър

Маслен филтър

Филтър купе

Само за филтъра за купето трябва да се обадиш дали го имат, но едва ли ще е повече от 30 лв. Иначе има MANN за 38 лв.
А масления филтър ти е безобразно евтин, взимай MANN и няма какво да се чудиш.

Pyrhel

Филтрон и Шампион са едни от най-лошите филтри, които могат да се изберат, особено за TDCi. За въздушни и за купето стават, за друго... Не бих сложил.
Mahle и Mann са от евтините марки, но са хубави филтри. Предполагам само най-евтините няма да имат клапан за маслото.

(off) За TDCi всичко що не е оригинален филтър ще бере ядове след време, клапаните са много капризни откъм чисто гориво. Не се скръндзете да дадете 80-100 лева за филтър, по-добре толкова пари и да го сменяте на 40-50 хил км, отколкото Филтрони за 20-30 лева...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Не мога да намеря тема за горивни филтри :) Някой чувал ли е за марката Пурфлукс /или нещо подобно/. За горивен филтър става въпрос, при TDCI ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

envo

Да пурфлукса мисля че беше френско(тоест клиента). Точно на горивни филтри съм работил в завода в Русе на А.Л. Филтър. Произвежда се всичко което се сетите bosch, purflux, man, wix и т.н.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

infomar

Днес проверих с какъв въздушен филтър съм..... Май филтрите ги правят у нас :))

Dmitarcho

Ръца Пръца

envo

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

milenski

Маслен на Бош
Въздушен на Шампион
Горивен Махле

С такива съм в момента..

Mondeicho

Горивен взимам само оригинален ( който е на Bosch) от чужбина-най скъпия с доставката ми струва около 50 лв. Тук ми искат над 100 лв. Въздушен и за купето взимам различни Bosch, Champion. Маслен Bosch.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.