Форд Фокус няма инерция

Започната от slavi90, 24 Февруари 2016 20:33:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

slavi90

здравейте карам форд фокус 1.8 тдди 2001 год комби  от 3-4 месеца но имам странни проблеми с форда които не мога да си обясня гледах в форума за теми които биха ми помогнали но няма та на въпроса:
форда когато го пробвах в авто къщата всичко си беше ОК но от скоро започна да няма инерция слабо казано няма направо започва да спира като изключа от скорос пипах дисковете дали са топли ако задържа накладка но не са.. вдигах на крик въртях всички търкула но не се усеща силно задържане мн/ леко приплъзват наклатките но е норм. започна да ми гори доста с 30лв нафта минавам не повече от 130-140км на лев и 80кг/// и за капак от време на време не иска да върви както трябва все едно става чис дизел отзад не пуши но е много тромава гаса двигателя пак паля и по някога се оправя на студено много върви като загрее в рамнките на нормалното почва да неможе. на автомобила е направено пълно обслужване ремаци,ролки,масла,филтри  нямам възможност за сервизи на този етап ако можете помогнете с мнения

ivchotr

Виж дали има масло в скоростната кутия и ако има, дали е масло. Чуваш ли да се е увеличил шумът откъм колелетата, като на заминал лагер. Това "приплъзване на накладките" може да е шум от лагер. Педалът на съединителя къде отделя? Чуваш ли шум от съединителя?

slavi90

един отговор от 100 преглеждания благодаря все пак колега :)
масалце има и е добро изторих и го прецедих при наливането хвана още 250-300мл+ съединителя ми отделя добре по средата но установих че при влизане в завои с по голяма скорост се чува виене отзад и като изправя спира виенето
виенето на завои го има и на двете страни ляв и десен завои но не мога да разбера кой лагер е на крик не се чува виене и още нещо се случва при миене на колата задните джанти са видимо по мръсни збира се чернило по тях
пак гледах да не задържат наклатките на крик не задържат

TourneoRS

Гледам че си с дискове, някой апарат може да ти задържо ноо не винаги. Прегледай си накладките, дали има по износени. Огледай ги и двете, от вътрешната и външната страна на диска. Спирачните ти маркучи как са, стари нови ?   
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ivchotr

Ако в завой вие осезателно, според мен проблемът е в лагер. На крик може и да не го хванеш, защото липсва усилието в лагера от тежестта на колата, а и скоростта на въртене е далеч по-малка. Случвало ми се е да чуя лагер не да вие, ами направо да тропа в завой. Беше съчмен, а сепараторът между съчмите се беше надробил на парчета и почти нямаше следи от него. Но колелото се въртеше сравнително лесно на крик. Ако не можеш да се справиш сам, върви в сервиз.

slavi90

здравейте колеги проблема с инерцията решен от лявата страна задържаха преден и заден спирачен апарат, разглобих ги цилиндарчето го претърках с фина шкурка да паднат налепите.  и двата маншона на преден и заден спирачен апарат при боталцето бяха скъсани не продават само маншоните наложи се да взема подобни по размер хванах ги с скоби смених накладките обезвъздуших и всичко е Ок
колкото до задните лагери обаждат се само в завои и двата  :-\ и тех ще сменям