Форд Фокус дневни светлини

Започната от Dmitarcho, 03 Февруари 2016 13:55:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Можеш ли да вдигнеш процентите - така ми се струва, че нищо не светят :)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Ами на снимката така изглежда, но всъщност никак не са слаби, но зависи от ъгъла от който се гледат. Даже човека дето слага модула, ми каза, че можело да са силни и евентуално след това да ги намалим на 20%.
Интересно ми е ченгетата дали ще правят проблем, но ще видим...  8)

dimkaraganchev

От 2010г. карам коли с такива модули. Досега не съм имал проблеми с ченгетата.

Dmitarcho

Ченгетата спряха да се заяждат даже за хологените, след като приеха закона за дневните светлини
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Значи да не го мисля изобщо. Има и две години гаранция...  автоматичните светлини си преценяват, дали да пусне дневните или късите с габарити, аз не пипам нищо!  За 20 години шофиране и 5-6 лични и служебни коли, такава екстра не съм имал  ;D

Septerra

Я кажи - от къде го взе и има ли екстри "изпрати ме до вкъщи" и "къде съм паркирал" (фаровете изгасват 20 секунди след заключване на колата и се палят още с отключването). Също така - отделен фото-датчик ли си има и къде се монтира, ако да?Сори, че ти пълня темата, ама обмислям и аз същия модул и се чудя кой да взема. :)

Ilian Petrov

Няма проблем! Нали затова е форума  :)
Модулът го взех от Проарм в Младост 3. Моделът е "CarDRL5s". Те ми го препоръчаха, като най-надежден. Монтираха го под жабката. При мен си има автоматични светлини и няма отделен фото датчик.

Ето част от упътването:

Аз исках само дневни светлини, друго не ми трябва! :)

Dmitarcho

Супер е модула :) Ползвал съм техен няколко години, работеше без проблеми, докато аз не го прецаках :D Да ти служи дълги години :)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Дано... :)  Кефи ме как свирука всеки път при палене и изгасване на колата  ;D

Septerra

Мерси, колега. Ще ги посетя скоро! :)

martin1977

А колко струва това удоволствие. Става ли на коли без автоматични светлини? А пали фаровете при контакт, при старт или при напрежение от 13,2 нагоре. Ще съм благодарен за малко повече информация.

Dmitarcho

Имат модели с техни си фотосензори, пали фаровете след като напрежението в инсталацията мине някаква граница 13-14 волта. Извенявам се, че отговарям аз ;) Ако се бъркам - да ме допълни колегата ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Ще напиша каквото знам  :)
Модулът струва 60 лв. с монтажа и има 2 год. гаранция. Би трябвало да става и за коли без автоматични светлини. При мен ми прави впечатление, че когато е мрачно и тъмно с подаване на контакт запалва нормалните светлини /бутона за фаровете е на auto/. Когато е светло обаче, паля и след 3-4 секунди пуска дневните /дългите на 30%/ - явно изчаква достигане на 13.2 волта или там някъде. При здрачаване автоматично си минава на къси с габарити.
Без автоматични светлини, бутона за фаровете стои изключен и при запалване се включват дневните, след 3-4 секунди. При стъмване обаче, трябва на ръка да се пуснат нормалните фарове с габарити и тогава модула не играе никаква роля.
Ако нещо бъркам, да бъда поправен.  ^-^

Dmitarcho

За твоя конкретен модел е така ;) Има модул на същата фирма, който има фотосензор /извеждаш си го на удобно място/ и върши същата работа като твоя. Копчето за фаровете стой изключено, палиш, модула пуска късите на процент и караш, ако се стъмни, пуска късите на 100% и габарит. Минуса е, че се връзва към късите /иначе ще пали дългите като се стъмно/, и ако се стъмни докато караш извънграда ... не можеш да си пуснеш дългите - ключа за фаровете и изключен, трябва да го завъртиш, за да имаш дълги.
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Важно допълнение!  Не го знаех това, което си написал.   (thup)

Dmitarcho

Аз пиша за друг модел ;) Който ползвах 2 години ;) Има тема за днесвните светлини ... няой модератор може да премести последните мнения ;) Да не цапаме твоята си тема ;)
Ръца Пръца

Alexi

отделям темата ,нека да има и за Фокус

martin1977

Добре, таблото свети ли, а отзад светлините? Друг въпрос - карам на дневни (да речем 30% от дългите), влизам в тунел и паля късите, дневните така гаснат автоматично, излизам от тунела и гася светлините, дневните така палят ли се сами? Сензор не желая! Също ако карам на 30% на дългите и искам на някой да "примигна" - всичко ОК ли е в този случай?

Ilian Petrov

При активни дневни светлини, габаритите /предни и задни/ и таблото не светят !
На другите въпроси предполагам, че Dimitarcho ще се включи и ще отговори :)

Dmitarcho

Аз мога да говоря само за модула със фотосензор ;) При него прави всичко само, влизаш в тунел - пали си светлините на 100%, излизаш, намаля ги на процент. За габарити...не помня дали имаше опция да се пускат, когато е в режим "дневни светлини" ? Няма проблем да си пресвяткаш на дълги ;) Но модула се връзва на късите светлини.
Ръца Пръца