Китайско 2DIN Андройд

Започната от AJOto, 19 Юни 2015 10:13:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AJOto

Здравейте.
Някой да е поставял или да полазва 2 DIN от жълтурите.  В ебай почнаха да ги подаряват вече и се чудя колко реално върши работа това и дали си заслужава да заменя моментното ми аудио от което съм доста доволен, заради едната навигация и тъча.

2 DIN

Septerra

Дали вадят изобщо добър звук?

AJOto

Цитат на: Septerra в 19 Юни 2015 11:54:14
Дали вадят изобщо добър звук?

Въпроса е изобщо какъв звук вадят... и колко време работят...

2.9

точно едно тaковa нaмерих преди време зa ескортa употребявaно.Зa мен е пълнa скръб-не звучи,дисплея е гaден и трудно рaзбирa че го нaтискaш,нaвигaциятa не тръгнa a кaто опитaх дa му сложa юсб кaбел буксaтa се изтръгнa и пропaднa вътре...отворих го,видях че е непопрaвимо,зaтворих го и устaнових че един лентов кaбел е сдaл и вече и дисплея не рaботи.Твърдя зa себе си че пипaм изключително внимaтелно и не зa пръв път отвaрям електроникa-просто кaчеството нa мaтериялите и сглобкaтa е под всякaквa критикa.Вярно че не беше чисто ново и кой знaе кaкво е преживяло но си е много евтин продукт откъдето и дa го погледнеш.

AJOto

В момента съм със 1 DIN SONY с USB и CD  и звука е невероятно добър... отчетливи високи плътен и дълбок бас. Та се замислих дали ще е оферта само заради всичките екстри да го сменя с някое такова .. е не говоря точно с това за 9$ бих дал и 100 200$ само да е добро

2.9

Недей,от товa звук нямa дa чуеш нито добрa тв. нито добрa нaви.

chokolino771

Не бих казал че няма да чуе и види нещо добро,в момента съм с такова купих го за 370лв.Навигацията за мен поне е идеална ,сложиха ми новата версия на I GO дава ми и всички полицейски  камери и стационарните камери.Всичката ми музика е на клипове които форматирам естествено,сложил съм 32 ГБ карта,тъча е горе долу сносен,телевизия в спряло състояние на автомобила,но не мисля че някой хваща чиста картина в движение.

vesso90

AJOto,дай една снимка на това Сони,което си сложил,и което твърдиш,че вади невероятен звук?

dtrifonov

На старата си кола имах 4г. 2din и бях доста доволен. Като изключим ТВ-то всичко беше на ниво. Беше с Win6.0CE и някакъв 400MHz процесор. Като му сложиш Примо 2.0 му идваше доста тежко.
От известно време събирам инфо за такова у-во за сегашната ми кола. За сега съм се насочил към Eonon или Carjoying. В английския форум изчетох доста мнения, които са най-различни. Някои казват, че има проблем с качеството на радиото и звука не е толкова добър (няма толкова плътен бас) в сравнение със оригиналното Сони. Тези у-ва са 4х45 до 4х65W. Незнам Сонито колко е, но наистина вади доста сериозен бас. На старата ми кола не усетих да има някаква разлика м/у оригиналната музика и Нави-то. Смятам да събера още инфо до Нова година и ако направят някое сериозно намаление да се мятам :). Ето едно видео на подобно у-во.

AJOto

Ами аз Сонито го махнах и сложих 2DIN Eonon и да си призная съм доста доволен от него .. Звука е приятен и с плътен бас (след софтуерна обработка с добавени драйвери). От към звук е добре няма да криви няма да бучи. Настройките са доста и може да си го направиш както ти искаш (все пак е с Android ). Относно радиото Пак нямам забележки. Сравнително добър тунер в сравнение със всички дето се продават по магазините (на бащата на форда има фабрично и каквото лови като радио той и аз го ловя). Радиото  е лесно за работа с доста пълен RDS и най странното PI работи коректно (до сега не съм имал подобно работещо). За жалост Апликацията за радио си е към софтуера на радиото и звуковия драйвер не я лови . Тоест звука е малко по дървен, но като казвам дървен нямам предвид все едно идва от под земята. За музика .. Ами инсталирате си каквото ви душа тегли от маркета и си слушате с него.. Всичко до сега което съм инсталирал работи без проблем. Свързването на управлението от фордовото лосче е елементарно и се прави за 2 мин като имате възможност вие да си програмирате кое копче какво да прави. Моето няма ТВ но не ми и трябва, пускал съм няколко пъти клипове но са доста разсейващи за шофьора. GPS-a работи доста коректно и не съм имал проблем с загуба на сигнал, а като апликация използвам Сигик и не ме е предало нито веднъж. Firmware се сменява елементарно като във форума на xda-developers има редица предложения . За да не кажете, че само го хваля .. да кажа и няколко минуса. Захранването на флаш паметите (2бр) е доста слабо и понякога се показва че са премахнати. (има хардуерен мод за това но не съм се занимавал). Вградената антена за интернет е много слаба, но аз слушам онлайн радио като изполвам смартфона си за рутер. Друг проблем ... еми май няма друг проблем за сега :)

ihovahi

Добре ще е, да покажеш модела и от къде то закупи. А ще е супер, ако ни покажеш и клипче с работещо устройство  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Това, което казваш звучи повече от перфектно, браво :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

AJOto

Eonon G2110Z
Клип

Микрофона на апарата не е кой знае какво и се чува само бучене ...

ihovahi

Много благодаря. Устройството работи повече от доволно. Честито и много да му се радваш.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

AJOto

Е радвам му се вече месец :) Само съвет ако го поръчате от ebay. не ползвайте услуги на DHL или FeDex... митницата ми взеха почти двойно от стойността му :)

dtrifonov

Цитат на: AJOto в 12 Септември 2015 20:11:48
Е радвам му се вече месец :) Само съвет ако го поръчате от ebay. не ползвайте услуги на DHL или FeDex... митницата ми взеха почти двойно от стойността му :)
Би ли споделил за колко време стартира самото у-во след запалване на колата?

Dmitarcho

Добре работи ;) Няма видими лагове и тем подобни. На дисплея протектор ли си сложил ... че ми се стори надран ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Колега, какви са отзивите след няколко месеца експлоатация на устройството?
Сега когато е студено как се държи?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

jo_jo

Аз ползвам такова с андроид 4.4.4 (rk3188, 1024x600 резолюция), което си е с дизайна за форд. Поръчах си го от Германия, за да няма ддс (то на електрониката мито няма). Проблеми досега не съм имал, стартира бързо, камерата работи веднага (не трябва да чакаш андроида да тръгне), програми, навигации и тн. колкото искаш (дават го с последното иго и ъпдайтват картите). Връзката с телефона е добра, вградения микрофон не. В комплекта имаше допълнителен микрофон, но не съм го слагал. Тъч-а и яркостта на екрана са супер. Копчетата се гласят да светят като останалите светлини в колата, управлението от волана работи (няма интеграция с converse+). Единствено имам едни черти на камерата, когато пусна светлините, пратиха ми някакво реле (поне те го водят така), но не съм го слагал още. Излезе ми към 1000лв (160лв за инсталация в авал), сега са малко по-евтини. Вградените програми за радио и музика са добри и приятни за окото. Звука първия път като пуснах не ми хареса колкото на оригиналното сони, но има много настройки и еквалайзери и сега нямам оплаквания.

dtrifonov

Цитат на: jo_jo в 19 Януари 2016 17:39:25
стартира бързо
[/quote
Засичал ли си го колко "бързо". Защото гледах клипчета, на които у-вата стартират за около 10-20 сек. от запалването на колата до тръгването на радиото, което си е доста. Вариант за бързо стартиране са устройствата с WinCe 6.0, но пък са по-бавно като цяло.

jo_jo

не съм го засичал, предполагам е в този интервал 10-20, даже може би повече, но никога не ме е дразнило. Има настройка колко време след като загасиш колата да се спира (само екрана спира веднага), така че на бензиностанции, примерно, да се пуска веднага. Както казах, камерата тръгва веднага (то си е аналогово цялото нещо и има приоритет, само намалява звука на музиката като дадеш назаден, така си чувам и парктроника). Ще го засека някой път, сега ще пускат и 5.1.1, но предполагам ще стане по-бавно.

krasi markov

И аз си подарих такова китайче от навигация бг за коледа за 760лв,монтаж аз(http://navigacia.bg/navigaciya-fd02a-za-ford-universalna-s-android-44?options=cart).
Камера за задно виждане сложих преди 5-6 дена,от китай си я поръчах.Остава и една предна да си сложа пак от ибей.Тези мултимедии са един голям таблет,при стартиране зарежда за около 20-30сек.,а камерата за задно виждане веднага тръгва,wi-fi,bluethooth,gps,работят добре.Микрофона за разговор има леко заглушаване,сложил съм го в плафона.Радиото е добро,при автоматично сменяне на чистотите,но оставане на дадената станция се справя добре.Като звук бива,но почва да криви при по-голямо увеличаване на звука все пак е 4x18в,усилвам до 20 от 30.Ще слагам други говорители и усилвател след време.
Като цяло съм доволен ^-^