Проблем с ръчна спирачка на C-Max 2004г. решен !

Започната от dak, 12 Януари 2016 21:36:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dak

Здравейте , от скоро съм притежател на автомобила , колата е внос от Швейцария и има ръждаица по спирачните апарати . Проблема е , че като дръпна ръчната (нормална със жило) хваща само задно ляво колело и след като я пуснах забелязах покарах около 5 км спрях колата и забелязах , че задна дясна джанта беше доста топла и миришеше на феродо. Като я покарах малко без да ползвам ръчната спирачка вдигнах задницата на крик и колелата се въртях нормално без усилие. Вероятно проблема е свързан с ръчната спирачка , какъв може да е проблема ? Ако проблема е в спирачните апарати , могат ли да се ремонтират или трябват нови или втора ръка ?

G_o_c_e_v

Вдигаш колата пак на крик и опъваш ръчната нормално без да се изпрягаш. Проверяваш дали колелото се върти на ръка, тук вече може да се понапънеш да видиш дали няма да успееш да я завъртиш. После пускаш ръчната и пак проверяваш колелото дали се върти или още е затегнало. Ако затяга, се демонтира джантата и с приятел, който да е на лоста го караш да дърпа и отпуска, за да видиш дали се движи жилото свободно. Проблема най вероятно е в жилото, така че може да опитате да  откачите жилото и на ръка да активираш ръчната направо на апарата, ако там всичко се движи добре, проблема е в жилото.
А най добре иди на майстор, който би трябвало да разбира от коли, не само да се пише майстор.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

dak

Колега , благодаря за бързия отговор , просто до сега на предишните ми коли не съм имал проблеми с ръчната и представа си няма за нещата там.

dak

Значи , задно дясно колело си е ОК , работи пълноценно и с ръчна и с крачна , задно ляво колело обаче има някакъв проблем с ръчната , при дърпане на ръчната не държи и жилото се мести много по малко от колкото при задно ляво  :-[

Dmitarcho

Дали може цилиндърчетата да правят бели, или е жилото ?  И мен ме няма много по тези спирачни системи ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Нека я погледне някой който разбира, трябва да има реглаж за жилото или наистина може да задържат цилиндърчетата на спирачния апарат. Като дръпнеш ръчната на кое прищракване ти задържа ръчната така, че да не се мести колата?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

dak

Задно ляво колело си държи на ръчна още от 2,3то прещракване , намерих един c-max на части внос Италия и човека ще ми прати задния десен апарат в понеделник , цената е смешна , за 30 лв. ми дава апарата и каза ще си работел преди да я разглобят за части . Ако се наложи ще вземи и ново жило за ръчната да сменим и него , после ще пиша за резултата ! 

Mondeicho

Смени ги и погледнете откъде се регулират, че без ръчна е некомфортно. Иначе моята също на 3 ия зъб е  като закована.

dak

След смяна на спирачния апарат всичко заспа , поздрави !

Mondeicho

Браво, че си решил проблема-сега можеш да я оставяш по наклонени улици.