Грешно гориво

Започната от Choco, 26 Януари 2016 18:16:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Choco

Колеги здравйте. Направих беля и се надявам да ми помогнете, чудя се какво да предприема.
Днес ми светна лампата и спрях на бензиностанцията да сипя гориво, хванах пистолета и... Докато се усетя какво правя сипах 5 литра бензин в резервоара. В паниката се почудих какво да правя и допълних с дизел до горе. Запалих, колата не работи много равномерно, но е приемливо, не скача, рита, чатка и каквото и да е друго, но въпросът е дали да си изгоря резервоара докрай така или да ходя на сервиз да ми го източват...

Dmitarcho

На 50 литра нафта ... 5 литра бензин не му пречат. Хубаво е, че си се усетил да го допълниш с нафтица ;) Карай така .. като падне наполовина резервоара, можеш да го допълниш пак с нафта ;)
Не знам дали има смисъл да се налива някаква добавка ?
Ръца Пръца

lld

Работя на Ромпетрол, и редовно сипвам по желание на клиента бензин към дизела (да не замръзва дизела). Последно беше на един камион на 400-500 литра ме накараха да сипя 20 литра бензин.
А камиона беше евро5 или 6.
Карай, мисля няма проблем.
http://www.mebelist.com -  Мебелният Форум на България

valyo08

Цитат на: Dmitarcho в 26 Януари 2016 18:23:42
На 50 литра нафта ... 5 литра бензин не му пречат. Хубаво е, че си се усетил да го допълниш с нафтица ;) Карай така .. като падне наполовина резервоара, можеш да го допълниш пак с нафта ;)
Не знам дали има смисъл да се налива някаква добавка ?
+1

Alexi

абе за комън рейл не е много полезно ,но свършило вече ..

Mondeicho

Не е фатално количество, само допълни с дизел като поизхарчиш 15 ина литра за да се разреди напълно и след това сложи една добавка за почистване да ти е спокойно.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.