Загряване преден диск

Започната от Kiler_xr3, 05 Ноември 2015 21:46:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Kiler_xr3

Колеги за 1-2км каране без да ползвам спирачка десният преден диск прави над 100 градуса.
Смених апарат,спирачен маркуч и след това помпа и нова течност,проблема си е същия , не съм сменял само АБС блока ?!?!! Колата е Ескорт XR3i (130)  и се заклевам че това е последният ми форд!   (headbang)

hotblooded

А сигурен ли си че предния лагер не е пренатегнат?

Kiler_xr3

Лятото го сменях с SKF не не съм сигурен, но на пипане главината е студена ,а диска и апарата ПАРЯТ.

opex

Ми то се вдига колата на крик, сваля се гума, върти се свободно, пробва се какво-що... За абс-а има предпазител - махаш го и си като нормална кола. Тия сменени неща нови ли са или от моргата?... Не става така - "диска грее, сменил съм всичко, помагайте..." Сякаш може да е заради ауспуха или дръжката на багажника... Явно има нещо по главината или спирачния апарат ама през форума не може да се види.

Не знам как да запазвам спокойствие на такива нервни изблици.
Ма, то Форд ли е виновен, че така си блъскаш главата и се тръшкаш? Като има малоумни майстори и некадърна поддръжка защо все марката/модела трябва да го отнася?? На следващата ти кола като се случи някаква педерастия - защото всяка една едничка марка и модел има по едно или няколко недомислени педерастийки - и ти къса нервите пак тя ще е виновна... но не майстора и собственика :) :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

ivchotr

За да грее дискът, явно накладките задържат. А пък това се случва при калпав апарат с клеясало бутало, криви или хлопащи направляващи оси, запушени магистрали за спирачната течност. Не е изключено при нов апарат и маркуч, течността да не ще да се връща заради тръбопровод - ако има някъде сплескана тръба, течността преминава към апарата защото натискът в тази посока е по-голям, ама като трябва да се върне, не и стига усилието. Случвало ми се е в маркуч да се отлюпи част от гумата и действа като клапан - в едната посока пуска, а в другата затапва.

Mondeicho

Колега, обевъздушихте ли системата при смяната, как се усеща педала на спирачката? И аз мисля, че най-вероятно задържа буталото и не се прибира и оттам загрява диска...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Е как си карал без да ползваш спирачка....нали все пак си спрял ;) Наскори правих подобрен експеримент. Исках да видя дали не ми задържа някой апарат... Карал съм като пенсионер....като тръгнах да спирам, изредих предавките до 1ва....и накрая натиснах съвсем леко и за кратко спирачките за да спре колата....и 4те диска бяха доста топли ;) Да не си внушаваш нещо ? Вдигни колата на крик и върти колелото..и тогавя виж дали ще загрее диска ;)
Ръца Пръца

valyo08

Форда не е виновен ,това и на Ламборджини може да се случи.Диагностиката е лесна ,но явно бъркате нещо.Нека я пипне някой,който знае какво прави.

Kiler_xr3

Решен е проблема,беше заяло буталото на десният апарат,и цялото усилие се предаваше от ляво,от което прегряваше.  (race)

Mondeicho

Хубаво е, че си решил проблема. Спирачките са един от най важните компоненти при автомобила.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.