Ford focus електрониката умря

Започната от Alpaysbn, 24 Декември 2015 16:28:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alpaysbn

Здравейте колеги нов съм и дано тук е правилнпто място за темата.1 весели празници.Проблема е следния наложи се 15-20 пъти да откачам акумулатора и последния път часовника радиото запалката изчезнаха и дрг неща като подгряване на стъкла мигачи също не работят както и закл.чистачките само на половината работят т.е течност изхвърля но не тръгва чистачката режима с прекъсване не работи но бързите режими работят задното също не работи духалките работят фаровете също моля дайте идея   бишоните са наред колата пали без пробле колата е фокус мк1 тдди всичко работеше и изведнъж изчезна 

Dmitarcho

Освен бушони....от толкова сваляне и махане.
Ръца Пръца

Alpaysbn

Да не се сетих за компа но стана вече и като казвам бушони дет са под волана ако има някъде другаде скрити не знм сещам се че може би има проблем с + или- по скоро минуса т.е. Един минус да е свързан към всичко централно подгряване и т.н.

m_focus

Защо не провериш има един фюз бокс, на мк1 1.6 зетек се намира в ляво от волана, където са бушоните, само че зад тях. Когато се изключи въпросната кутия умираха повечето неща в купето, включително както си описал чистачките бачкат в някои от степените. По автоморгите ги има за по 20 лева, ако твоя е заминал.
карай форд и бъди горд :)

Alpaysbn

Колега днеска барнах точно там зад бушоните просто си мишнах ръката май съм прецакал това нещо можели да опишеш как изглежда  :D

m_focus

Вероятно си я разместил кутията и не прави контакт, представлява една черна кутия с размерите на 4-5инчов телефон, но малко по-дебела.

edit:
http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FOCUS-99-01-MK1-INTERNAL-INTERIOR-UNDER-DASH-FUSEBOX-FUSE-BOX-98AG14A073CH-/271842186185
на дясната снимка се вижда, май това беше :)

Alpaysbn

Благодаря колега ще видя утре

Alpaysbn

Днеска смених ама нямаше ефект и видях че за плафона бушона почти се стопил изкарах го ама мисля дали цялото табло за бушона е изгорял май ще ходя вече на електротехник :Д

m_focus

слагай по-як бушон и си ти  (rofl)  шегувам се, всеки сам си преценя, елтехника е добра идея

Alpaysbn

Проблема решен оказа се един главен бушон ако мога да се изкажа така(един сравнително по голям бушон) под  предния капак