Ford Focus mk2. Осветление в краката. Въпрос?

Започната от Dobrin_Todorov, 28 Ноември 2015 10:51:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dobrin_Todorov

Здравейте. Подготвил съм си 2 лед ленти с запоени кабели за предните места, но не знам къде да ги свържа. Плафона ми е с плавно загасване и ми се ще да са свързани към него. Моля за идеи. Благодаря предварително :)

Pyrhel

Разрови сноповете с кабелите най-напред, може да имаш заготовки за плафончета и фасонката да е скрита и омотана с изолирбанд. Ако не - пускаш 2 тънки жици от плафона.

Имай предвид, че лед лентите няма да загасват плавно като плафоните, ще са с доста по-отчетлива граница.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Гасне плавно лентата ... аз си сложих такава лента .. от пред и от зад :) Гасне си плавно ;)
Ръца Пръца

Dobrin_Todorov

Благодаря за отговорите.
А има ли възможност да ги свържа към бутона на вратите / за да светят само като са отворени вратите /

Dmitarcho

Плафона нали и той тогава свети, като се отвори врата ;)
Ръца Пръца

Dobrin_Todorov

Dmitarcho

Супер е :) На лято да опънеш кабели и за пасажерите от зад ;)
Ръца Пръца

Dobrin_Todorov

Лятото отзад, а съвсем скоро в багажника :)

EMM Service

EMM Service
Ремонт на спирачна и горивна система
Диагностика
Смяна на консумативи
Резервни части
0886316097

ivchotr

Този модел няма ли си заводски поставено осветление под таблото  ::)

Dobrin_Todorov

Колата е правена за България и са спестени доста неща. Аз прокарах кабели от плафона до краката, като не се вижда нито см от кабела.

ivchotr

Странно. И моята е купувана от БГ, пък има осветление.

Имам въпрос. Ключът за фаровете като се изтегли веднъж, пуска фаровете за мъгла. Като се изтегли още веднъж, пуска и габаритите за мъгла. Прави ли нещо обаче, когато се натисне, докато е в нормалното си положение? Моят хлътва малко при натиск, но не забелязвам да се случва нещо особено.

Dmitarcho

Пробвай да го натиснеш и завъртиш на ляво. При мондеото го има... При някои коли, като спреш, пускаш левия мигач, натискаш ключа за фаровете и завъртяш на ляво излизаш си като пич, и остават да светят само левите габарити. Не мога да хвана смисъла на тази "опция"... Не знам дали при фокусите е същото

Обозначението "   P> "  ;)
Ръца Пръца

ivchotr

Ахаааа. Повечето немци го имат това, без да натискат ключовете  ^-^ Спираш на мигач, гасиш и мигачите остават да светят като габарити. Един вид се обозначават на пътя в тъмното. Ще пробвам  (fri)

envo

Аз го пробвах това на моят фокус. Слизам заключвам и габаритите остават да светят (и предни и задни), но някъде 5 мин. ги изчаках дали ще изгаснат, но не изгаснаха. Някой знае ли колко време им е необходимо за да угаснат или изобщо не угасват?
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Dmitarcho

Ако си ги пуснал от копчето...не мисля, че ще изгаснат ;)
Ръца Пръца

ivchotr

И аз ги пробвах. Това са така наречените "паркинг светлини". Няма да изгаснат, докато не се спрат от ключа или докато не се скапе акумулаторът.