Седалки с подгрев, как ?!?

Започната от Dmitarcho, 21 Април 2015 13:50:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Реших да си правя топло на дупето през студените дни на годината. Огледах как съм с окабеляването в колата - на пръв поглед си имах всичко необходимо - бушони, букси за копчето ... само реотаните липсваха. Набавих си и тях /направо цели седалки - предни, и ще местя реотаните на моите седалки.
Но както се очакваше /поне за мен/ проблемите започнаха :D Когато пристигнаха седалките и копчетата, реших да слоа направо пасажерската седалка да пробвам дали ще започне да грее. Речено - сторено. Но не искат да греят пусти реотани. Имам и снимки някъде ... но ще ги кача по-късно като ги събера. Копчетата светят /без вентилатор са седалките, и копчето е само за подгряване, свалени са от кола, която до последно е била със седалките и копчето и всичко е работело/. имам бушон Ф5 в бушониерата при двигателя, имам и под волана /81 или 83 мисля, че беше/. При положение, че копчето свети - значи стига ток до него. Някой знае ли на кои малки буксички на буксата на седалката се закача подгрева на седалките ? Някакви схеми как вървят всички кабели по инсталацията също ще са ми от полза ;)
Ръца Пръца

emkata

Ванката скоро се бори с неговия подгрев, може би ще се включи по някое време.

Pyrhel

Проследи кабелите, от седалището излизат кабели и отиват към модул и от там към буксата. Оранжевите букси винаги са за еърбеци.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Махах ги няколко пъти буксите днеска .... без да откачам батерията - добре, че нямаше изненади. Модула - една черна кутийка ... която е натъпкана в дунапрена.
Ръца Пръца

radikn

И при мен е така...

и вече съм на кантар дали да не си го направя ON/OFF
с копче под седалката... (rofl)

Mondeicho

Сега се зачетох във вашите главоблъсканици и ми спирате порива да сложа седалки с подгрев или да го преместя  на моите. Гледах, че имам букса до мястото където се слагат копчетата и тези под седалките имат кабелите с буксите. Има ли напредък в активирането му?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

radikn

Напредък има!
Оказа се че няма напрежение на буксата...
И вместо да си блъскам главата си прекарах един кабел.
Вече съм готов за зимата!
А, и едното ми модулче явно е мокрено(дано да не го е напикал някой) и е изгнило!
Та сега си търся ...

Mondeicho

Тези модули са в седалката с подгрева, нали?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.