Смяна течности във Фиеста 1.4 TDCi

Започната от dragozow, 16 Февруари 2016 21:46:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dragozow

Без нагревател е. Колеги, колко антифриз да купя за смяна, G12 нали? Каква спирачна течност, DOT 4 ли и колко да купя. Искам да сменя течностите. Маслото на хидравликата пише че се сменява на 20 000 км, него да го сменявам ли и колко да купя?

Alexi

къде пише че се сменя масло на хидравликата на 20к ? според мен това е много малък пробег ,по принцип изобщо не се сменя а се долива ако има нужда и стои бистро червено .. ако е черно може да го смениш

TourneoRS

Маслото на хидравликата се проверява на 20 000 км, и е АТФ 3 каквото сложиш като марка. Спирачната течност е ДОТ 4,TRW съм ползвал последните няколко пъти - доволен. Антифриз събира около 5,5 литра, G12 plus излиза в каталога , сменя се на 10 години, проверка на 20 000 км.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

dragozow

За хидравликата няма да пипам тогава. Колко спирачна течност да купя за смяна, има разфасовки по 0.25 и 0,5 литра.

Pyrhel

При мен, за да изкара чиста от 4те апарата ми трябваше 1л.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dragozow

Нямам представа кога е сменявана, аз имам колата от три години и не съм. Ще взема литър. Имам едно странно пукане като се намокри окачването и никой не можа да каже какво е. Видимо всичко е здраво, подозирам тампони на макферсона или опорните тампони на амортесьорите, за съжаление няма как да го хвана, а не искам да сменя всичко на сляпо.

Mondeicho

Пукането и при мен е било от лагерите на макферсона. Предполагам говорим за предното окачване....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

dragozow

От там се чува поне, но само като е валяло и е мокро, после няма проблем.