Треперене на волан при спиране Мондео MК4

Започната от fishkata, 25 Август 2015 15:46:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fishkata

Колеги няколко проблема: 1.Треперене на волан при спиране. От скоро се усеща и лека миризма на нафта в движение.

Помагайте

Мерси

Иво

Alexi

1-дискове .. 2 - трябва да се види за течове на нафта по мотора

dilyan

Може да са дискове, но може и накладките да са ти отишли.
По-добре ги провери веднага.
При подобен проблем като твоя, останах изненадан като свалих накладките и феродото на едната падна  ::)

fishkata

Мда и аз си мислех, че са криви дискове, но ги шлайфахме смених накладките и проблема остана, чудя се дали не са криви джанти или нещо по кормилната уредба?!?

baibradar

Как са шлайфани дисковете? Върху главините или на струг? Преди да ги шлайфаш имало ли е вибраций? Щом има вибрации само при спиране не е от джанти. Най добре сложи един индикаторен часовник на дисковете и ще си каже къде е проблема.

fishkata

Цитат на: baibradar в 26 Август 2015 15:47:39
Как са шлайфани дисковете? Върху главините или на струг? Преди да ги шлайфаш имало ли е вибраций? Щом има вибрации само при спиране не е от джанти. Най добре сложи един индикаторен часовник на дисковете и ще си каже къде е проблема.

До колкото знам на струг. Имаше го и преди да, точно заради това реших да шлайфам.

baibradar

Шлайфането на струг не винаги дава добри резултати. Казвам го от опит. Имам 2 комплекта криво струговани за скарп вече. Уж едните ги носих на някаква супер модерна цифрова машина а като го качих на колата беше по-крив от преди да го струговам. Замери отклонението на дисковете и тогава предприемай други действия за да не хвърляш пари на вятъра.

Vesel

Да ти проверят кормилните накрайници. От там може да идва проблема.

ekstremniat

Колега криви гуми или джанти и гуми. Аз имам подобен проблем но само когато спирам от 100 км. От по ниска скорост нямам ядове

Alexi

те ако са криви джанти/гуми ще си тресе и без да спираш ..

ekstremniat

Не си прав колега. Крива гума тресе на високи скорости.

G_o_c_e_v

Ам да де. Той Алекси това имаше предвид, че гумите ако са криви ще тресе постоянно не само, като спира.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

V.Buzev

При спиране от 120 км/ч и тресене на волана в интервала от 110-80 км/ч се получава от криви/неравномерно износени дискове и калпави накладки (обикновено предни).
Тресене/вибрации във волана при скорост над 100 км/ч до към 130 км/ч се получава от зле балансирани задни джанти, ако тресе на по-ниска скорост е от предни!
Написаното е от мен е от личен опит с 3 различни автомобила.

Dmitarcho

На мен ми е треперел волана, точно от 90 - 120 км/ч от пълни ПРЕДНИ джанти със сняг ;) Когато трепери само при спиране - най - веротно проблема е в спирачната система ;) дискове или накладки ;)
Ръца Пръца

valyo08

Цитат на: Dmitarcho в 03 Септември 2015 18:36:55
На мен ми е треперел волана, точно от 90 - 120 км/ч от пълни ПРЕДНИ джанти със сняг ;) Когато трепери само при спиране - най - веротно проблема е в спирачната система ;) дискове или накладки ;)
+1