реле регулатор на алтернатор на мондео помощ

Започната от botoazz, 12 Август 2015 16:48:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

botoazz

колата е мондео 2001 2.0тдди 
колеги дайте малко помощ шибаното ми мондео с още по шибания си алтернатор пак ми правят мизери
моля колеги дайте малко съвети за 1 година вече за 3 - ти път ще свалям грозното алтернаторче на тапото си умрело мондео тва по тапа кола едва ли има някаде по света честно
нямам пари за алтернатор втора рака а за нов и дума да не става
едни квартални жичкаджии ми обясняваха как е трябвало за пореден път да сменя релето и да прекъсна трите жици който влизат в самото реле да запаля колата и да свързавам жиците една по една когато жиците били прекъсанти компа на колата няма връзка и контрол над релето колата влизала в авариен режим и реално релето уж зареждало  на заводска стоиност като не се влияе от компа на колата

- стоинсостите на колата на зарежцдане мерени на тест на колата мерени с мултицет и мерена в сервиз са 13.4
- когато е студено навън или е зима колата си зарежда на 13.8-14.2
- когато загерее колата вкучи перка за охлаждане и асвалта е горещщ а бе когато е жега навън колата зарежда 13.1 и почва да пада в един момент спира да зарежда и аз вървя пеш

това всичкото го пиша защото колата като я взех липсваше дифузора на генератора а това мисля че е много важно понеже катализатора е на 7 сантиемтра от генератора на колата самия генератор не може да се охлажда така да се каже
кажете ми какво да правя че релето е скапано скапано че в бг частите са скапани скапани са
при втората смяна на релето генератора беше даден за ремонт и прегледа всичко беше добре четки статор ротор сложиха релето и компа така и не го позна лампата светна за аклумолатора така че си ебала маиката но реално колата си зареждаше перфектно но този период беше зимата 14 .4 не мърдаше - така че това за циганин и форд зимата каде не работят не е вярно при мен
хахаха
даите съвет моля ви

botoazz

писна ми е чувек писна ми от фордове от алтернатори от бушони жици тоци ебаси тапите коли тва колите правени 94 беха железни няма дертове няма ядове няма аварини режими сипваш и караш ебаси сичкото бе  една монтиорска специалзиция иимам вече покраи тапия форд тва патрони на палене волана не се отклучва не може да запалиш тва сменяш релета през  4 месеца тва носиш си мултицет и комплект за ремонт на всякаде по всяко време тва насрани имобилаизери ебаси му маиката

К.Методиев

А ти сигурен ли си, че 3те кабела на малката букса са здрави?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

Колко писане ... Без нито една точка или запетая. Честно, нищо не разбрах, освен, че имаш проблем с тоците. Спакан е форда, защото са скапани кварталните жичкаджии.... Въврви в сносен сервиз, където знаят какво и как се прави. Да ти дадат диагноза - подлежи ли на ремонт или не, и тогава мисли какво да правиш. Като не можеш да я потдържаш колата - продаваи я, и си вземи една от 94-та :)
Ръца Пръца

hotblooded

Не сменяй колата, смени сервиза. Или поне ползвай google да търсиш форуми преди да я закараш в сервиз с пишман майстори. Доста често (да не кажа винаги) само смяната на реле-регулатора (РР) не решава проблема или поне не изцяло. А и не винаги проблема е (само) от него. За това - сменяй сервиза, закарай я някъде където има кадърни електричари, а не резачи на кабели.

botoazz

сори не ми е до грамаатика точно сега
иначе не ми се четат заядливи коментари на форумни лаладжи има достатъчно други теми развивайте си локумите там

hotblooded

Цитат на: botoazz в 12 Август 2015 20:30:36
сори не ми е до грамаатика точно сега
иначе не ми се четат заядливи коментари на форумни лаладжи има достатъчно други теми развивайте си локумите там
Граматиката е въпрос на култура, не на настроение.  Като не ти се чете - режи кабели,  ако и това не помогне - режи и вените и проблемите ще приключат.

chokolino771

Жалко , че си далече ,иначе бих предложил вариант.За граматиката не мисля че е проблем де,като знам какви ядове брах и аз , но иначе колата не е виновна а майсторите.Имам същото динамо от ТДДИ,муцунките с на моето са различни затова не го и ползвах.Взех го защото е с фрайлайф шайба , но трябва някой да преправя и моето за да пасне , така че в момента мога да услужа мисля с реле регулатор и мисля е оригинален,защото и аз купих от магазина нов и след седмица го сменях защото обърка колата тотално.Ако искаш утре мога да го погледна и да ти дам за проба този да видиш как ще е , но виж и друг майстор.

moni74

Когато имах проблем с алтернатора, първото което (Франсизкуп) смениха беше реле регулатора и лагерчетата. Само че не се оправи, след това при друг майстор (квартален жичкаджия, който за късмет познава много добре Транзит-ите, та бързо откри проблема) сменихме диодния блок и сега всичко е ок.
Моя проблем беше мигането на светлините - нещо с напрежението...

----------------------------

botoazz

диодния блок не е оферта за ремотн поне за мен в момента на този етап не разполагам с излишни финанси.
От кварталните жичкаджий по добри няма от опит го знам това/
Вече сериозно се замислям за подмяна на целия алтернатор с друг втора рака просто ще е до няколко месеца , нужно ми е колата да изкара поне още месец а следващия алтернатор според състоянието му като го взема ще бъде ревизиран.
иначе в момента релето е подменено зареждам акумолатора на 100 процента с зарядно утре го слагам и паля да видя как зарежда

К.Методиев

А по принцип някой измери ли диодния блок, става лесно като се откачи от фазите с мултицет, всеки положителен и отрицателен диод дава около 540 в едната посока, а в обратна е запушен.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

botoazz

сглобих колата за сеега всичко е нормално зарежда си  с всички консуматори.
компа на колата позна релето не дава грешка