Да се похваля и аз с новата придобивка

Започната от nikoloviavor, 30 Септември 2016 12:18:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nikoloviavor

Дойде време да се похваля и аз с "новия"  "Форд Фокус" 2.0, 147 к.с., бензин и с фабрично газово, комби, 2009 г. Първите ми впечатления са повече от положителни, въпреки че досега съм нямал кола от тази марка. Возията е добра, след смяна на масло и филтри с фордовски оборотите паднаха от 1000 на 750. Смених два амортисьора и главина на задно колело, предстои да сложа някакъв тампон, който се намирал под двигателя и спомагал за липса на вибрации. Старият просто е заминал с годините.
Определено добро впечатление ми правят екстрите-навигация, блутут, автоматични и завиващи фарове, автоматични чистачки, кожен салон и др. Липсва ми само темпомат. Не ми допадна, че при влагането на добри материали в купето, в багажника е някакъв гаден мокет включително и вратичките отстрани са от някакъв картон.
Скоро ще кача и снимки, тъй като мобилната версия нещо не ми позволява.
и за финал след месец и 7000 км. каране-препоръчвам модела на тези, които се колебаят!

Ilian Petrov

Честито! :)
Вече станахме доста във форума с Focus Estate 2.0L Duratec-HE Bi-Fuel 
Аз също имах вибрации и резонанс в купето, но ми беше заминал тампона горе при двигателя.
Да качиш снимки задължително!  8)

Pyrhel

Така като чета е титаниумче, даже ако е черен съм почти сигурен кой е фокуса, останал си е морски :D Радвам се, че си се оправил с кода на навигацията, за който писа в другата тема. На титаниум много лесно се слага темпомат, един волан или само бутони + активиране и всичко работи. Безаварийно и дано не създава проблеми!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nikoloviavor

Да кача и няколко от обещаните снимки, че цяла седмица нямаше време. Да, това е онзи черен "Форд"  ^-^ Това качество постигнах с телефона:

Иван Вълков

Честито и много да те радва!

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

nixel

Честито за хубавата кола. За темпомата мога да ти помогна. Само да прескочиш към Добрич :)
Липсва ти и едно ESP бутонче. Побързай да го сложиш преди зимата.

Dmitarcho

Чудесен Фокусник ;) Много безаварийни километри

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

Pyrhel

А така, точно този хубавец. Да се слушате. Големия дисплей между уредите е по-голяма рядкост от всички останали екстри :)

Ilian Petrov

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 09 Октомври 2016 00:17:36
А така, точно този хубавец. Да се слушате. Големия дисплей между уредите е по-голяма рядкост от всички останали екстри :)
аз никога не съм обръщал внимание че там има по голям дисплей :)) виж тоя на радиото по се забелязва .. единствено не ме кефи че е комби мене ,грознеят ми при тоя модел но като цяло е доста добре оборудван и запазен

nikoloviavor

Цитат на: nixel в 08 Октомври 2016 22:53:24
Честито за хубавата кола. За темпомата мога да ти помогна. Само да прескочиш към Добрич :)
Липсва ти и едно ESP бутонче. Побързай да го сложиш преди зимата.
Защо ми е esp бутон? Аз нямам ли фабрично? Гледах на дисплея, който ми дава една възможност с отметка на esp. Когато го махна, ми излиза лампичка с плъзгаща се кола. Когато го отметна, лампата изгасва.
Пропуснах да кажа, че и при мен се появи този гаден проблем с играенето на оборотите на празен ход, за който четох в доста теми. Засега отиват само до 1500 и после се връщат, а при първо палене колата гасне сама след 1-2 секунди. При повторно запалване няма такъв проблем. Това е в 100 % от случаите.

Pyrhel

По повод ЕСП-то, защото в сняг или кал няма да можеш да тръгнеш.

nixel

Есп-то е адски неудобно постоянно да го включваш/изключваш от менюто. Затова е по добре да има отделен бутон. Виж ми моя дневник, писал съм за това. В заснежено време има доста случаи когато е по добре да го изключиш. Типичния пример е заснежен баир нагоре. Не можеш да го изкачиш ако е малко по стръмен. Друг типичен пример е изпреварване на сняг. Там ситуацията е, че все едно караш с 70-80 коня.

За оборотите - пробвай да изчистиш дросела.

nikoloviavor

Да кажа и какви подобрения направих от месец август досега:
- смяна на консумативи: маслото на Ford опрделено направи двигателя по-тих и добре работещ. Последваха нови филтри на газовата уредба и профилактика
- нови амортисьори (от единия от старите капеше масло)
- лепене на казанчето за чистачките
- някаква задна главина, тъй като старата била пукната
- нов акумулатор Bosch S5
- нови гуми Fulda Kristall controll hp 2 -  засега са на около 1500 км., но не са карани на сняг, така че не мога да дам мнение за тях. Определено са по-тихи от летните.
- Смяна на тампон на двигателя и на скоростната кутия. След това просто не успях да позная колата - стана изключително тиха, чак се чудя дали работи двигателя. Старият тампон на двигателя беше скъсан и колата определено вибрираше като дизелова.
Тази смяна ми коства 250 лв., препоръчвам я на всеки, който има подобен проблем.
Като цяло съм много доволен след изминати около 8 000 км. с фокуса. Остана само един проблем, а именно оборотите на колата и факта, че при първо завъртане на ключа колата пали и веднага изгасва. При повторно палене няма никакви проблеми, все едно нищо не се е случвало. Това е в 100 % от случаите. Ако трябва да обобщя - изобщо не съжалявам за покупката и препоръчвам на всеки, който се чуди каква кола да избере.

nikoloviavor

Минаха осем месеца откакто купих Фокус-а и около 15-16 000 км. Продължавам да твърдя, че май попаднах на супер кола. Проблемите са почти нулеви и нямат разлика от предния ми пост. За последно ходих до Виена и обратно (около 3300 км.) като нямаше нищо притеснително - на дълъг път се пътува удобно и комфортно. Колата даде разход 10/100 газ като колата беше с пълен до преливане багажник и пет човека. Дори и при това положение вдигах 140 км/ч. без проблем. Пожелавам на всички да се хвалят с колите си и да не залягат под тях.