мнения/съвети за Ford Fiesta mk6

Започната от forumer, 13 Януари 2014 19:21:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Това със задната си е така, не е от предишния собственик и се среща и при следващата генерация.
За кола от тоя калибър според мен бензинът е по-добрият избор. Особено за кратки дистанции, дизелът изобщо не може да влезе в оптималните температури и ще се кара студен - студен.
На извънградско, ако не се натиска и имаш нерви разходът става много добър. Тази неделя излизах извън София и понеже още не съм сменил гумите с летни, не вдигах повече от 100. До Дупница и обратно - 4,3 на 100.
Иначе Фиестата не си я давам за нищо, само бих добавял към нея автопарк :)

borisy

Здравейте на всички,

Имам намерение да се сдобия с Фиеста (2003-2006г), карах и 1.25 и 1.4 и не усетих огромна разлика в мощността. Исках да попитам за мнение на собственици на модела какви впечатления имат, именно кой от двата двигателя е по-надежден и дали въобще има разлика. Имайте предвид и че смятам да ползвам колата с газова уредба.

Като чета коментарите ви всички съвестване към 1.4, ако съм с 1.25 на газ и климатик как мислите, че колата ще се движи по магистралата?

Бих желал да се възползвам и от възможността да попитам за какво да гледам като търся кола (т.е. какво може да не и е в ред и да обърна повече внимание на него)? Доколкото разбрах Duratec е най-добрия вариант за мотори.

Edit: Току що попаднах на една интересна обява за 1.6, отново бензин. Мнения за нея?