Технически преглед

Започната от marti1996, 08 Май 2015 15:21:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

има ли къде да се мине в софия технически преглед, без колата да е обявена в общината, че гущерите за в момента са кът  ::)

Alexi

понеже поддържам тия машинки и горе долу съм запознат - няма да стане ... самата програма иска данните от платежното

К.Методиев

Добре де а колите които са инвалидни как стават неща, аз имам една бележка, че е инвалидна и само нея си показвам.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

От тази година, или от скоро, пунктовете за ГТП искат бележка от данъчното, че колата е освободена от данък. До скоро се минаваше са с копие от решението от ТЕЛК.
Явно издават бележка от данъчното, на която има нужната информация за тая машинка ;)
Ръца Пръца

senatora

колега има къде да минеш
пиши на лично ако не си намерил начин да ти кажа къде и как (buddies)

а относно инвалидните...на някой талони пише "ИНВАЛИДЕН"
Ако няма къде да отидеш,ела на себе си:)

Dmitarcho

Е защо само на някои ?!? Не трябва ли на всички да пише ? На моите талони нищо не пише ;) А инвалидността на баба е ... пожизнена, ако има някакво значение.
Ръца Пръца

senatora

Пише го на колите,които са регистрирани преди да влезем в ЕС и са били под митнически контрол за 3 години/не са плащали мито/

marti1996

минах в преди 2 дни- равносметката 40лв преглед и 5лв за общината,
Благодаря на всички. (fri)

moni74

Цитат на: marti1996 в 08 Май 2015 15:21:24
има ли къде да се мине в софия технически преглед, без колата да е обявена в общината, че гущерите за в момента са кът  ::)

Ако правилно те разбирам, след като си купил колата не си я декларирал в общината /местни данъци и такси/. Не знам има ли промяна в закона, но преди продавача беше длъжен да я отпише от данъчното. Ако той го е направил, а ти не - могат да те засекат много лесно.
Всичко това обаче не важи за кола нов внос.

----------------------------

Alexi

вече ако регистрираш кола в КАТ автоматично лъсва в данъчното без да ходиш да я записваш и там .. но това не важи за колегата ,той ще има да плаща и глоба + данъците за всички години като тръгне да я продава/бракува

marti1996

да, не съм я обявявал, колата е нов внос

jovani68

Имам един малък въпрос.
Трябва да мина на ТП месец Юли.
Колата е купена преди месец от България и данъка за тази година е платен от предишния собственик.
Бележка аз нямам.
Как да мина на прегледа ?
Не можах да си платя данъка за догодина - не ми дадоха.

marti1996

отиди и пробвай, те повечето са свързани и виждат дали имаш или не.

Alexi

когато минаваш преглед искат данък за миналата година не за настоящата

tropper

В общината пререгистрирал ли си колата на твое име?
Тогава или си платил данък, или си дал бележка за платен данък от предния собственик, или те са видели по "служебен път" ( компютърна мрежа (rofl) ), че данъка е платен.
Каквото и да е, би трябвало при нужда да могат да ти издадат някаква служебна бележка че данъка е платен.

И все пак, както казват колегите, пунктовете за ГТП имат връзка със система за проверка за данъка.
Просто отиди на ГТП за всеки случай не на последния ден, а седмица-две по-рано, за да имаш време за реакция ако се направят на интересни.

=======================================================================

П.С.

Ето онлайн системата за проверка, която и ти можеш да ползваш:
https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations

Иска ЕГН и номер на партида или ЕГН и ПИН. ПИН-а трябва да ходиш до общината или НАП да ти го издават, но номера на партида го имаш на бележката за миналогодишните ти данъци. Като влезеш в системата би трябвало да видиш и новата кола записана и дали има задължения.
За спокойствие можеш да си разпечаташ справката и да си я носиш на ГТП-то.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

senatora

принципно искат за настоящата година
а нотариуса,при който е сключена сделката е длъжен да ти даде оригинала на платеният пътен данък,но дори и да е пропуснал,при него има копие на въпросният документ/неизменна част от такъв тип сделка/ и не би трябвало да е проблем да ти направи и на теб копие
с копието 99% няма да имаш проблем където и да отидеш на преглед

Milcho

До момента в който не изтече срока за плащане на данъците за настоящата година, важи данъка от миналата.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

senatora

Цитат на: Milcho в 27 Май 2015 23:55:25
До момента в който не изтече срока за плащане на данъците за настоящата година, важи данъка от миналата.

Това пробвай да го обясниш на някой нотариус...
тази година започнаха да искат данък за 2015-та още от 15-ти януари/до миналата година беше след 31-ви март/
и повярвай ми,няма шанс да сключиш по редовен начин сделка,ако не представиш бележка за платен данък с мокър печат от общината/не става през изипей/

Milcho

Нали темата е за Технически преглед? Това, което казвам се отнася за прегледите.
А вече при нотариуса е друго. Когато се прехвърля кола се иска данъка да е платен до момента на сделката.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова