Чистачки Bosch

Започната от Pyrhel, 28 Март 2015 00:33:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Предполагам, че всичките чистачки Бош са с качеството на Бош-овете от Метро, но хората са казали, че надеждата умира последна... :)

Разчиствах вчера и намерих 2 комплекта чистачки, кои трябва да са по-истинските от показаните, имат ли някаква разлика изобщо и по какво може да се познае оригиналната? :)

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Горната е по-оригинална или се прави или е Excel+, долата изглежда доста по-мейд в час по трудово.

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Marlboro

(poop)

И тия на клипа, са набарали ментак.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

тия дето са от 10 лв броя ( има ги и на Практикер ) са пълни боклуци

hotblooded

Цитат на: Alexi в 28 Март 2015 08:46:34
тия дето са от 10 лв броя ( има ги и на Практикер ) са пълни боклуци
За предната кола от Практикер бях купувал чистачки за 2.50 комплекта - излязоха твърде добри за цената си. Сега за форд-а искам да купя някакви хубави чистачки (да не скърцат най вече) - не ми се свидят пари, но не ми се и рискува....

Pyrhel

Взимах за Форда преди от Метро по 6-7 лв броя, изкарваха по половин-една година без да скърцат и да правят черти. За тия пари вместо по 60 лева броя са около 10 пъти по-добри от истинските :))

На Ситроена голямата е много дълга и трудно се намира, трябва да мина, ако има - ще отнеса пак от евтините.

Alexi

на ОМВ има едни по 9 лв ,банани са и са доста прилични - година подминават напоследък само от тях взимам

Иван Вълков

Аз пък съм доволен от марката АЛКА. За сега съм сменил само задната но бая тормоз видя, още нито скърца, нито черти прави. Цената е от 4 до 6 лева в зависимост от размера.

П.п. Чакам Васко и той да даде оценка.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Бананите нещо хич не ме кефят, много гадно стоят - направо ми бъркат в здравето :)) За Мондеото взех и ги метнах след няколко дена.

Ванка, тези Алката нормални ли са и от къде?

mirohristov

На бензиностанции Лукойл съм ги виждал.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

pAbLo

Имам БОШ от Косер-а.Втора година чистят перфектно,но скърцат като стар гардероб (rofl) (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

аз не мога да търпя да ми скърцат направо откачам .. а съм случвал на такива дето от чисто нови скърцат ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 28 Март 2015 11:49:21
аз не мога да търпя да ми скърцат направо откачам .. а съм случвал на такива дето от чисто нови скърцат ..
75 кинта за оригинална чистачка за Бенц 190.... и скърцаше... чистеше перфектно, но скърцаше :)

Dmitarcho

Аз слагам Valeo ... 5-7 лв. стуваха някъде ... сменям си ги всяка пролет, чистят си перфектно, без странни звуци ;)
Ръца Пръца

Alexi

е то Валео за 5 лв е като Бош за 8 :) оригиналните са 40-50 лв

moni74

Цитат на: Pyrhel в 28 Март 2015 11:36:51
Бананите нещо хич не ме кефят, много гадно стоят - направо ми бъркат в здравето :)) За Мондеото взех и ги метнах след няколко дена.

Ванка, тези Алката нормални ли са и от къде?

Алка има и на Газпром, оттам взех задната, че малък размер трудно и го откривам.

----------------------------

ihovahi

Ванка, жал ми е още да ги слагам чистачките, че при нас замръзва сутрин всичко...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Backstage

Цитат на: Alexi в 28 Март 2015 10:00:03
на ОМВ има едни по 9 лв ,банани са и са доста прилични - година подминават напоследък само от тях взимам
Абе и аз взимам от същите и съм доволен от предните,карат ми около 6 месеца,обаче много ги юркам щото като вида прашинка и откачам...ама задната е 32см. по спомен,и такава няма намиране от бананите та слагам 40см и след 2-3 месеца спира да чисти в средата,явно се деформира е не може да следва заоблянето на джама.Иначе като цяло съм доволен от тия банани

Иван Вълков

Алка имаше и в интернет някъде. Аз иначе от автопазара ги вземам - всяка неделя е автопазара.

П.п Ето два линка
http://olx.bg/i2/alka-nemski-chistachki-i71887860
http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/chistachki-grafitni-p-2897.html

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

pAbLo

Цитат на: hotblooded в 28 Март 2015 11:53:00
75 кинта за оригинална чистачка за Бенц 190.... и скърцаше... чистеше перфектно, но скърцаше :)
Еее имало и по-скъпи чистачки от мойте (rofl) (rofl)
Имам чуството,че всичко над 60 см е само от оригиналните марки и пада рязаня на глави (rofl)

moni74

За С8-цата ми оригиналните чистачки са с пръскачки, закрепени към тях и комплекта предни е към 80лв.

Pyrhel

За C5 са 65.5 и 47.5 см, преди години бяха мно'о паре оригиналните (около 130 лв комплекта), но изкараха много години без забележка. Като й мина гаранцията се почна побългаряването (rofl) (rofl) (rofl)

Валеотата от Метро при мен не чистят както Бош-а, не съм доволен. Ще пробвам Алка-та, близо има Газпром, ще проверя там как са като цени и ще пиша.

moni74

Алка са към 9лв бройката, мисля че без значение от размера.

radikn

"Банани" Бош ама от Джърмани :D
И зиме и лете страхотни,
чудя се като почнат свършват дали да не потърся пак
оттам ::)

pAbLo

Цитат на: Pyrhel в 28 Март 2015 17:36:47
За C5 са 65.5 и 47.5 см, преди години бяха мно'о паре оригиналните (около 130 лв комплекта), но изкараха много години без забележка. Като й мина гаранцията се почна побългаряването (rofl) (rofl) (rofl)
На Макса са 70-75см без сензора за дъжд и са на същите пари.
Баси и сютиена  :'(

Pyrhel

Цитат на: Pyrhel в 28 Март 2015 17:36:47Ще пробвам Алка-та, близо има Газпром, ще проверя ттам как са като цени и ще пиша.
Най-голямата им е 50 или 55см и са по 12 кинта, нещо са си повярвали прекомерно. Май-май ще има посещение на Метро.

Vasilev

Взех тестово два броя от пикадили преди известно време - 66 и 48 см за общо 12 лева. Чистят изненадващо добре, но късата е доста шумна.

hotblooded

На Мондео 3  55 и 50 см ли бяха чистачките

ihovahi

Цитат на: Иван Вълков в 28 Март 2015 10:35:56
Аз пък съм доволен от марката АЛКА. За сега съм сменил само задната но бая тормоз видя, още нито скърца, нито черти прави. Цената е от 4 до 6 лева в зависимост от размера.

П.п. Чакам Васко и той да даде оценка.

Благодарение подаръка от Ванката, се сдобих и аз с такива чистачки. Е имало и почистване това стъкло. Че в бонус и не скърцат. Повече от доволен съм и ги препоръчвам силно.
Който фôрка "майстор" си нахôда!