Мондео МК3 TDCI, проблем с дюзи

Започната от linok, 27 Юли 2015 10:19:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

linok

Здравейте.Имам проблем 2 дюзи са за смяна,знаете ли колко пара ще излезе,и кой вариант е по добър.Мондеото е 2006г. 2.0 TDDI/TDCI 115 K.C. и може ли от Холандия така да се закара до БГ

Dmitarcho

Как разбра, че дюзите са за смяна ? В България, рециклирането на дюзите е около 200 лв. за бройка. Нови ... са около 500 лв. едната.
2006та ... предполагам е TDCI ... Ако е TDDI - ремонта е по-евтин ;)
Рисковете да караш така .... да те остави на пътя/да даде голяяяяям разход/да влиза постоянно в авариен режим/
Ръца Пръца

linok

Вчера я прегледахме на компютър,мислех си че е една а то се оказаха 2,всеки казва че проблем няма ако я закарам до БГ така,дори и монтиора, незнам дали е ТДДИ или ТДЦИ отзад има лого на ТДЦИ но незнам наистина не разбирам много.Като е студено трепери и вече като си направи градусите няма проблем само от време на време трепери но за 3-4 сек и се оправя.Другото което е пуши черно вчера на 4-та 5-та карам 60-70 ама като натисна газта и виждам че вади пушек отзад,казаха ми за някакъв препарат отидох проверих,има и за дюзи и за ЕГР,но незнам кое от двата да сипя и на какво количество гориво колко трябва да се изсипе от този препарат.Просто много ще съм ви благодарен ако ми помогнете с някой неща защото незнам почти нищо

Alexi

мотора е ТДЦИ .. ако не влиза в авариен режим можеш да караш така .. то не съм убеден и че е дюзи от тях веднага влиза в авариен режим .. пробвай някаква добавка за дюзи с повечко обороти покарай с нея

linok

Смисъл трябва да ми излезне някоя лампа на таблото ли или?Ами незнам дали е от друго на комп. я гледахме дава само на 2 инжектора грешки обаче си трака яко и си пуши черно само.

Dmitarcho

Когато колата влезе в авариен режим, започва да мига лампата за подгрева на свещите на таблото, и колата спора да върви /може, но е като гробница/. На 5-та избягвай да караш на толкова ниска скорост ;) Дюзите лесно се проверяват с теста за обратна нафта. Питай там в сервиза дали могат да го направят - и е желателно да присъстваш на самия тест /от половин до един час ще отнеме/, за да не те изгърбят нещо. Можете да пробвате с почистване/затапване - ако може да се затапва този ЕГР. Като си намериш добавка за Дюзите, на флакончето пише как се разрежда. Сипваш в резервоара, и е желателно да излезнеш на магистрала ... да покараш на над 2000 оборота известно време - да се "продуха" системата ;)
Ръца Пръца