Примигване на светлините при запалване вечер? Мк2 2.0

Започната от panamerski, 05 Февруари 2015 00:28:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

panamerski

Здравейте колеги, наскоро се сдобихме с въпросната колица(Focus mk2 2.0 Duratec 2008) комби и с течение на времето възникнаха няколко въпроса. Първият е защо когато е тъмно навън при стартиране на двигателя примигват светлините(не знам къси или дълги, защото ги виждам в стената и примигването е кратко). Това проблем ли е или има някакъв сензор? Ако е второто какви опции за настройка имам. Ключа няма опция auto! Благодаря предварително!

К.Методиев

Чисто и просто пад на  напрежение се получава при паленето, всичко е напълно нормално.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

panamerski

Цитат на: К.Методиев в 05 Февруари 2015 01:22:37
Чисто и просто пад на  напрежение се получава при паленето, всичко е напълно нормално.
А защо се получава само вечер? По принцип акумулатора беше за смяна. Сега с новия не знам как е понеже съм извън града и след смяната с новия не съм карал по тъмно.

Marlboro

Може би, защото вечер е по-тъмно и тогава го виждаш или лунната гравитация влияе на акумулатора.  :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Dmitarcho

ДА не са активирани някакви заводски дневни светлини ... или предишния собственик да се е мъчил да прави побългаряване на дневните светлини .. и да е омазал нещо. Извади ключа на фара, и погледни за него, дали има правено с кабелите нещо ?
Ръца Пръца

panamerski

Цитат на: Marlboro в 05 Февруари 2015 15:05:15
Може би, защото вечер е по-тъмно и тогава го виждаш или лунната гравитация влияе на акумулатора.  :D
Естествено, че през деня има човек пред колата, който гледа дали този ефект го има. Второто ще е!
Цитат на: Dmitarcho в 05 Февруари 2015 17:21:49
ДА не са активирани някакви заводски дневни светлини ... или предишния собственик да се е мъчил да прави побългаряване на дневните светлини .. и да е омазал нещо. Извади ключа на фара, и погледни за него, дали има правено с кабелите нещо ?
Едва ли е предишният собственик- 60 годишен италианец. Ако има заводски модул за Автоматични фарове ще съм много доволен!

marti1996

брат всички ти го казаха това, помисли реално искам да хванеш и на ръка да превъртиш 3-4 пъти коляновия вал с гидорето и помисли как се напряга стартера да развърти вала на кутията маховика, коляновия вал.  ??? ??? ??? ??? освен ако акумулатора не 1000 ампер часа.

panamerski

Цитат на: marti1996 в 05 Февруари 2015 19:44:41
брат всички ти го казаха това, помисли реално искам да хванеш и на ръка да превъртиш 3-4 пъти коляновия вал с гидорето и помисли как се напряга стартера да развърти вала на кутията маховика, коляновия вал.  ??? ??? ??? ??? освен ако акумулатора не 1000 ампер часа.
Какъв пад на напрежение, аз не я паля на фарове!Ключа е в изключено положение! Ясно е, че при запалване има голям пад на напрежение, докато се стартира двигателя и съответно генератора започне да възстановява. Какво общо има пада на напрежението с контакт в ключа евентуално? И защо се получава само вечер, само тогава ли има пад? 

Dmitarcho

Фокус мк1 има реле за днесвни светлини ... предполагам може и мк2 да има ;) Потърси из форума .. за мк1 със сигурност имаше тема къде и кое е релето, може да има и за мк2 ;)
За пада в напрежението ... ако пали на фарове - да му премигват фаровете. Но като пали на ИЗКЛЮЧЕНИ фарове, защо ще пресветват. И наистина, защо само вечерно време да го прави тоя номер ?!?
Ръца Пръца

lazarkk

може ли да има сензор който да пали фаровете автоматично като се стъмни, и тогава те да премигват от съответното падане на напрежението като запалва? Или просто той да се бъзика нещо?

Dmitarcho

Писал е, че няма позиция "ауто" на ключа за фаровете ... не би трябвало да има сензор тогава, освен ако не е сменян ключа ;)
Ръца Пръца

pAbLo

Ако колата е с климатроник,пробвай при изключено парно как се държи!
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

panamerski

Благодаря на всички отзовали се колеги! Сменихме акумулатора и проблемът изчезна! Явно тава е знак, че акумулаторът си е заминал.

Manolcho78

За мен няма логика плюс това акумулатора ти не беше нов, как така си е заминал отново?
Свят - шарен, шматки - бол :)

panamerski

Явно не можем да се разберем... Проблемът го имаше със стария(оригиналния) акумулатор на колата. След смяната му с чисто нов акумулатор, проблемът изчезна или поне не съм забелязвал да присветват фаровете както преди.