Директният тунел между Варна и Бургас

Започната от Pyrhel, 02 Март 2015 03:08:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Знаете ли, че е имало такъв проект? И че той е започнат... И прокопаното не е малко...
Целта е била директна ЖП връзка между двата най-големи черноморски града - Варна и Бургас, ето няколко снимки:

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Dmitarcho

Поредното започнато "нещо" ... и оставено на произвола на съдбата. Като цяло БДЖ-то не отива на никъде, какво остава за този не завършен проект. Жалко за идеята на някого, и за парите хвърлени на вятъра :(
Ръца Пръца

hotblooded

Изобщо не е директен. По това трасе разстоянието между Бургас и Варна е същото както по съществуващата линия през Карнобат. Допустимата скорост с оглед на радиуса на завоите е ниска дори и за 50те години на миналия век когато строителството е спряно

tropper

Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Не мога да намеря точна и достоверна информация за това колко е прокопано и реално колко тунела има започнати, но няма завършен. На някои места се споменава, че е прокопано малко над 600м, на други, че в трасето Долно Езерово - Оризаре - почти 4300м. Мисля това да ми е следващата "почивка" и да разбера сам. Нещата, които намерих до момента:

Бойна Слава

Част от доклада:

Ако някой има инфо за целия доклад ще е интересно да се прочете.

tropper

Двете снимки на карта с трасета (точно над доклада от 59-та) са по проекта за Автомагистрала "Черно Море" и са от последните години ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Да, там откъдето ги взех се прави сравнение между АМ Черно Море и жп линията.

Pyrhel

С някой говорихме по повод тунела, че като видях единия вход в първия момент ми заприлича на тунела в един парк у Франция и ей-сега случайно намерих снимката:

hotblooded

Подобен е и входа на "Гълъбец"  от към Макоцево е изпълнен така

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique