Завишен разход

Започната от kleopatra, 27 Март 2015 07:11:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kleopatra

здравейте,от известно време ми се завиши разхода на гориво,колата е форд фокус 1.8 тдди,каква може да е причината

hotblooded

Цитат на: kleopatra в 27 Март 2015 07:11:24
здравейте,от известно време ми се завиши разхода на гориво,колата е форд фокус 1.8 тдди,каква може да е причината
Kaкъв е бил преди, какъв е сега, как го измервате... някакви интервенции по колата през това време?

kleopatra

нищо не е сменяно или поправяно по колата,преди разхода беше 7/100,а сега е към 10

hotblooded

Как го измерване този разход. При какво каране - градско извънградски, кратки разстояния дълги разстояния .... Има ли черен пушек през ауспуха?

Vesel

Филтри скоро сменяни ли са?

kleopatra

не са сменяни скоро,кои филтри трябва да се сменят

Dmitarcho

Горивен ... Въздушен :)
Ръца Пръца

cyki75

От къде зареждаш гориво?

kleopatra

от газпром и лукоил

peterpetroff

Ами, причините може да са много- от съвсем безобидни до много сериозни. Като заначало пробвай с лесното при положение,че освен завишения разход не забелязваш промяна в мощност и динамика на автомобила. Смени въздушен филтър или поне погледни състоянието на сегашния- ако ти изглежда много замърсен и зацапан- сменяш. Ако пак остава проблема- смени и горивния въпреки, че ако там има проблем ще имаш и проблем с вървежа на колата. Друго: зареждай нафта от някоя реномирана верига- Лукойл, ОМВ и т.н. Имай предвид, че в студено време (зима, ниски температури), разхода на гориво е поне 0,5 до 1/100 по-голям в сравнение с температурите на по-топлата част от годината. Направи тези безболезнени манипулации и утанови ефекта в случай, че има такъв и ако няма, тогава се насочи към диагностика и решаване на евентуално по-сложен и ресурсен проблем.

kleopatra

благодаря много на всички,вчера ми смениха,горивен и въздушен филтър ще засека да видя дали има разлика

dobatavision

И моя фокус така грубо по стрелката дава към 10/100 в София...
Много зависи ако го сутрин палиш и минаваш 10км и вечер е истинал и пак 10км е нормално 10/100.
Ако му сложиш 20лв и цял ден караш по цариградско разхода ще е друг .

kleopatra

ами аз сутрин го паля минавам около 3км,в 17 часа пак паля минавам около 5км и пак гася,а вечер примерно към 9 часа най-много да мина 10км и на другата сутрин като запаля стрелката ми рязко е паднала

lazarkk

Цитат на: kleopatra в 05 Април 2015 10:15:23
ами аз сутрин го паля минавам около 3км,в 17 часа пак паля минавам около 5км и пак гася,а вечер примерно към 9 часа най-много да мина 10км и на другата сутрин като запаля стрелката ми рязко е паднала
За тези километри, трябва да изтича от някъде, не може за няма и 20км стрелката да мръдне. Засечи по колонка, стрелката не е мерител за разхода. При студени паления и в движение може да мърда до 1-2мм дори и повече, не може по това да съдиш, че разхода е висок.

Alexi

ако я спира на наклон - ще пада стрелката ..

kleopatra

понякога е спряна под наклон,понякога е на равно,но не съм обърнала внимание кога е паднала стрелката

dobatavision

Айде от другата сседмица ще падне с 1-2л разхода - ще се затопли  ;D

kleopatra

здравейте отново,след смяна на масло,маслен,въздушен и горивен филтър проблема с разхода се оправи,благодаря ви за помоща

marti1996

Цитат на: kleopatra в 14 Април 2015 00:04:29
здравейте отново,след смяна на масло,маслен,въздушен и горивен филтър проблема с разхода се оправи,благодаря ви за помоща
сменяй по често-въздушен аз си го сменям на всеки 3-4к километра, маслото на 10 хиляди, мисля че е идвал проблема от горивния филтър след смяната усети ли колата да върви повече?

kleopatra

ами да, има разлика сега малко по-бързо набира

marti1996

ето колата ти е дала признаци, ако имаш възможност го сменяй на 20-30к километра.