Странно свирукане/скърцане при фокус тдди

Започната от streetracer1, 11 Март 2015 11:58:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

streetracer1

Здравейте! Имам фокуса от скоро и ми прави впечатление, че понякога при работа на място се появява този проблем. Подам ли минимално газ изчезва, но пусна ли педала пак почва да прискърцва. Шума много ми прилича на идващ от ремък. Колата е напълно обслужена, само в обтегача на пистовия ремък имам съмнения. Почетох за него, но не ми стана ясно как да го хвана дали е виновен той и най-вече ми е интересно през пистовия кои компоненти минават?

emkata

Свали ремъка и запали. Ще стане ясно дали скърцането е от тази група.

dobatavision

През пистовия ремък минава всичко хидравлична помпа,водна помпа,алтернатор,компресора на климатика, има 1 паразитна ролка и обтяжната ролка на рамото.
Агренажния ремък е от ГНП до разпределителния вал и има само 1 обтяжна ролка ,а от ГНП до колянов вал е верига.

И при мен има едно прискърцване като е студена на много кратки интервали и като поработи 1-2мин изчезва ...

streetracer1

Нямам умения и смелост да разкачам там каквото и да било ::) Чудех се дали има друг начин да го позная наред ли е обтегача.. :( Иначе при мен си се появява  май като поработи, не веднага с паленето. По-скоро на втора-трета минута.

ICATA

streetracer1

Значи преди малко запалих и го нямаше. Понеже не беше палена два дни я оставих да поработи и забелязах, че първоначално нали работи на по-височки обороти и после пада точно на първата черта под 1-цата на оборотомера. Е именно на това положение започва да се чува.

marti1996

и при мен беше така отначало леко леко, та преди 2 дни засвири като духов оркестър, ремъка беше ок, 70мм-вата ролка скърцаше при мен,
купих нова за 16лв, днес я смених.

streetracer1

Благодаря Ви за мненията!
http://dox.bg/files/dw?a=b70d1e570b Ето снимка на ремъка. Струва ми се, че от вътрешния му край, тоест откъм мотора, а не откъм калника, има някакво износване в начален стадий. Може и да бъркам, Вие ще кажете.

dobatavision

Цитат на: marti1996 в 11 Март 2015 20:41:30
и при мен беше така отначало леко леко, та преди 2 дни засвири като духов оркестър, ремъка беше ок, 70мм-вата ролка скърцаше при мен,
купих нова за 16лв, днес я смених.
Тази на обтегача ли ?

marti1996

streetracer1

Оказа се, че и обтегача е сменяван преди 18 хиляди километра, гарантирано. Отпада от полезрението ми. Нека по-знаещите ако може хвърлят едно око на снимката на ремъка.

Milcho

Това, че е сменян преди 18 000, нищо не ти гарантира. Също така от снимката нищо не се вижда.
Без да се откачи ремъка няма как със сигурност да се определи какъв е проблема.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

dobatavision

Аз като гледам как е изтъркан ремъка ми се струва че някоя ролка го води на криво и го стърже някъде може би в пластмасовия капак... но за по сигурно трябва да се разгледа.
А има вариант и обтегача да пружинира много и да се мята ремъка да не е опънат както трябва и да се допира някъде , ама това е само мое мнение :D

streetracer1

Тоест ремъкът не изглежда добре? Ето клип при работа на мотора: http://dox.bg/files/dw?a=75bab7f120

dobatavision

Добре се държи ремъка.
Разгледай някъде да не се упира в нещо , в някоя пластмаса , в капака на нагренажа ...

streetracer1

Пипах и гледах отгоре до колкото е възможно и нямаше нищо нередно. От капака на ангренажа е поне на 1-2 пръста. Ето клип, в който се чува проблема: http://dox.bg/files/dw?a=b7967efc9b

marti1996

май няма грес в някоя ролка, погледни и алетернатора.

streetracer1

Тоест сваляне на ремъка, друг начин няма? Някакъв шанс да е някоя пластмаса? Защото го има като заработи на оптималните обороти, които са по-ниски от началните все пак. Въпреки, че препипвах и притисках всяка пластмаса там... Други идеи? ::)

dobatavision

Този ремък сменявал ли си го ?
Сигурен ли си че е точния за колата ?
На такъв форд на един приятел , майстор му беше сложил по-дълъг ремък и как шумеше и какви ядове бра докато разбере, че ремъка е по-дълъг ... сложихме стария и всичко приключи.

streetracer1

Историята на колата е започнала от моя майстор и приятел. Това му е 5ти фокус с този мотор и за това смея да вярвам, че ремъкът е точният. Не съм го сменявал аз, той си го е сменил преди 18 хиляди заедно с ангренажа, обтегача и всички ролки.

Alexi

90% е ролка .. това ,че утихва на определени обороти е нормално щото е в начален стадий .. грес не помага стигне ли се до шумове ,само смяна - по принцип тия ролки са с капсуловани лагери и не се гресират .. аз все пак съм пробвал - файда няма

TourneoRS

Вземаш едно ВД-40 и ги изреждаш една по една локално в лагера.Ако няма разлика значи е ремъка.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

streetracer1

На ремъка все повече ми се струва, че вътрешната му страна е тръгнала да се износва. Прави ми впечатление, че ясно се чува при гасене.

emkata

Цитат на: streetracer1 в 14 Март 2015 10:01:08
Историята на колата е започнала от моя майстор и приятел. Това му е 5ти фокус с този мотор и за това смея да вярвам, че ремъкът е точният. Не съм го сменявал аз, той си го е сменил преди 18 хиляди заедно с ангренажа, обтегача и всички ролки.

Добре де, иди при този твой приятел да я погледне. Все пак той познава колата най-добре, а и сигурно ти е най-удобен за тази работа.

streetracer1

Не беше в града. Днес всичко си дойде на място. Сменявана е само ролката, но явно обтегачът си е бил пътник щом я е съсипал. Смених целия обтегач сега заедно с нов пистов ремък. Исках да ми е мирна главата.. Равносметката е -150лв.