Mondeo mk3 Tddi не пали след локва

Започната от Cvetoslav90, 05 Май 2017 18:24:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Cvetoslav90

значи при мен е това че на студено като я паля и пуши бяло докато загрее и играят оборотите за около минутя някаде като загрее всичко е ок и си върви това преди тая случка сега става въпрос! Ама мисля че е от дюзите щото ми казаха на диагностиката че имам отклонение на едната !

ivchotr

Ми като си махнал дюзите, що не прбваш да изтеглиш водата с някоя спринцовка? Ако очакваш нощес да се изпари, няма да стане.

Cvetoslav90

със бутане на пред и назад   на 5-та и изхвърли днес доста малко мисля че остава и утре пак така и с леко въртене на стартер го правя

ivchotr

Няма нужда обаче за едно и също нещо да създаваш тема след тема.

G_o_c_e_v

Погледни си маслото дали не е вкарала вода в картера. Ако нивото е покачено значи е влязло вода.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Cvetoslav90

Cvetoslav90

Колата не изкарва вече вода но  не иска да запали! На бутане на скорост се движи! Само че като пробвахме на дърпане да запаля и не стана! При връщане на колата на мястото където я правихме и изтече малко масло но не е ясно от къде и има две отчупени парченца от някъде! Ще прикача снимки ако някой може да каже от къде може да са ! И не знам какво да правя сега ? Ще зареждам акумулатора и пак ще въртя ама ме съмнява да запали?

Cvetoslav90

Крайния резултат е че биела е избила отдоло и ми казаха че ако има нещо оцеляло може да се ползва ако не нов двигател !!!!
Някой да ми даде съвети от къде евентуално мога да намеря казаха ми и че с КАТ наий-вероятно ще имам големи проблеми за регистрацията на двигателя? Не знам какво да правя! :'( :'( :'(

G_o_c_e_v

Регистрация на двигателя не ти е необходима освен, ако не продадеш автомобила в друг град. Когато новия собственик реши да го регистрира в КАТ, там ще му гледат номера на двигателя. Варианта е да се направи нещо с номера на блока на новия двигател (примерно, да се напръска с нещо, за да корозира), за да не се чете и на новите талони няма да фигурира номер на двигател.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Cvetoslav90

а двигателя трябва ли да е абсолютно същият 2.0 TDDI или може и TDCI ?

ivchotr

Цитат на: Cvetoslav90 в 08 Май 2017 17:37:56
а двигателя трябва ли да е абсолютно същият 2.0 TDDI или може и TDCI ?

Като купуваш новия двигател, си правиш договор за него, като вътре му вписваш номера. После го монтираш и прекарваш колата за смяна на талоните, като към изискваните документи прибавяш и договора за новия двигател. Не би трябвало да имаш проблеми. Преди време брат ми така на Жигула 1200 сложи двигател от Лада 1500. Виждал съм Лади с двигатели от Опел и всякакви подобни неща. В случай обаче, когато двигателят е от друга марка, се минава технотест. Като смениш фордов с фордов двигател, не би трябвало да има проблем, освен ако няма очевидни промени по конструкцията.
Ако сложиш ТДЦИ на твоята кола, май ще трябва някой да си поиграе и с мозъка на двигателя и с перифериите му, така че купувай всичко наред.

Alexi

според мен издавай я за желязо и си вземи цяла ,по 2000 лв са .. присаждането на мотор е приключение отделно той трябва да се ревизира щото ако е читав никой няма да го хвърли на морга

ivchotr

Е, има с намачкани ламарини и здрави мотори, така че се намират. Но си е приключение.