2.0 TDCi, свещи за подгрев на антифриза

Започната от Septerra, 16 Февруари 2015 11:11:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Septerra

Здравейте, колеги. Установи се, че подгревът на антифриза ми не работи, защото и трите свещи са сдали багажа. Като тръгнахме да ги търсим, оказа се, че са 13.5 волта (?!) и стандартни свещи не стават. Имате ли представа откъде да намеря подобно нещо, не от Мото-Пфое, защото там ме боли като ходя...  :D

Става дума за Мондеото от подписа ми - 2004 г., 2.0 TDCi, 115 к.с.

Мерси предварително!

G_o_c_e_v

Колегата chokolino771 продава здрав подгрев. Свържи се с него.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

В косер ги има свещите скоро им намерих номера но сега го нямам.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Septerra

Веднага ще им пратя запитване. Номерът на оригиналните свещи беше AET 11721080, а доколкото четох може да се използва и заместител на FEBI с номер 15956-11V-906.

Septerra

Такам, в Косер по номерата, които свалих, нищо не им излиза. В Мото-Пфое ми казаха, че само свещи не се предлагат, продава се целия корпус със свещите и кабелите. Евтиния вариант бил 370 лв., а имало и някакъв скъп за две хиляди и... спрях да слушам... :D Чак на продавача му стана смешно като го каза...  (rofl)

Май ще сваля една свещ и с нея в Косер, да видим какво ще намерят

radikn

За 2 и нещо ще си сложиш Webasto и край ! (rofl)
Как ги мислят тея цени?

TourneoRS

Цитат на: К.Методиев в 16 Февруари 2015 21:41:06
В косер ги има свещите скоро им намерих номера но сега го нямам.

Твоите номера същите ли са като на Septerra ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

Koлега,  тези свещаци се развиват трудно и доста често се стига до счупвания -  я на свещ я на колектора на който са навити. Приготви си парче тръба с което да заместиш подгревателя ако стане х*йня

Septerra

Ами при мен се развиха и нямаше проблем с това. Проблемът е намирането на свещите. :)

Alexi

чувал съм ,че стават подгревни от Голф тди

chokolino771

Между другото колегата К.Методиев мисля беше казал че е сменял и той та предполагам че ще те ориентира от къде и за колко па може и да ти ги смени доколкото гледам сте малко съседи.(Ба не мога намеря запетайката на смотания лаптоп  (rofl)

G_o_c_e_v

Офф... Запетайката я добавяй с химикал, няма да ти се сърдим (rofl)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Сменяват се без проблем поне при мен, аз сега сложих едни за подгрев от голф 1 чист дизел на 11 волата са, след което намерих заместителите в косер, Алекси свещите от голф 4 пак са на 11 волта и от горе на се с гайки, а са на бързи връзки, та трябва преправяне, а свещите дето сега съм сложил ми идват на 3,50 с отстъпката, та ми е все тая колко ще изкарат.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Septerra

Днеска свалям свещ за проба и отивам в Косер да търся. Ти с колко волта свещи си в момента?

К.Методиев

11 волта са, но си търси на 13.5 какви то са.