Фокус мк2-проблем със светлините за задна

Започната от greenmoon, 23 Ноември 2014 12:00:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

greenmoon

Проблема е,че не се включва осветлението за задна.Освен,че ми създава неудобство при паркиране,е опасно(имал съм реални ситуации).Прилагам и клип,някой от разбиращите във форума ако могат да дадат мнение къде е проблема: http://youtu.be/KjYSVmE3f80 На отзовалите се-благодаря предварително  (notworthy) (fe)

Иван Вълков

Погледни датчика за задна скорост( намира се на скоростната кутия). Може и лоша връзка да имаш в самият куплунг за присъединяване към самият датчик. Датчика се замерва със омметър но сега немога да кажа точно колко ома трябва да даде. Поне като включиш на задна трябва според мен да си измени сройността.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

greenmoon

А би ли ми показал къде е този датчик:

Иван Вълков

На тези две снимки виждам само единият рапределил на скоростният лост. Огледай се от датчика илиза куплунга със проводници. Някъде отгоре на кутията е но точно къде е може да погледнеш аутодатата. Аз в момента не съм на компютъра.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

TourneoRS

Цитат на: G_o_c_e_v в 29 Септември 2012 00:47:09
Ето го въпросното ключе, намира се под кутията за филтъра и е навряно изключително гадно. За да го развия се наложи да демонтирам акумулатора и кутията му, за да използвам лула 22 с която успях да го развия. Проблема се реши малко "каруцарски" да го нарека, бой с чука по корпуса на ключето и по съчмата която всъщност осъществява контакта на изходите. Сега всичко отзаде си свети.

Става дума за МК1 , но предполагам и за твоя ще е подобно  местоположението .

от Тази тема но снимката е избягала някъде..
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

G_o_c_e_v

Писах писах и то стана 200 декара информация, затова изтрих и най общо казано - бушон - фасунка - ключ на скоростната.
За бушона - ясно ви е на всички
За фасунката - с пробна лампа или мултицет се мери за наличие на +12в при включена задна. Единия край на измервателното средство задължително трябва да е на корпус, за да избегнем евентуална липса на маса към фасунката. Ако мерим с мултицет черния кабел някъде на корпус към автомобила, червения първо в средната пластинка, за да търсим +12в после превключваме мултицета на зумер за напълно затворена верига и даваме червения кабел на страничната пластинка във фасунката и би трябвало мултицета да изпищи, което е признак, че масата към фасунката е наред. Ако не изпищи, масата е проблема.
За ключа - след като установим местоположението му, вадим буксата и пред нас трябва да се открият 2 крачета. С мултицета включен на зумер за затворена верига и естествено лоста трябва да е включен на задна скорост мерим на 2-те крачета дали ще пропищи мултицета, ако пропищи, ключа е здрав, а проблема е някъде по инсталацията към фара, ако не пропищи, ключа е за смяна.

И повярвайте ми, това е 2 пъти по-накратко написано от първия ми опит за отговор по темата.

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!