CD заместване?

Започната от Lakokara4a, 21 Август 2014 08:38:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, не съм наясно и да питам :) Моето СД дефектира, изгоря му някаква интеграла или не знам там какво.. СД-то е ето такова:
http://prikachi.com/images.php?images/96/7552096h.jpg
Мога ли да го заместя с някакво друго? Гледам по колите има и такива:
http://prikachi.com/images.php?images/97/7552097O.jpg
Това второто става ли за мен? Ако става ще си работи ли мултифункционалния волан? Кое от двете ако са заместими е по-хубаво и какво да си търся втора ръка евентуално?
И само да добавя, ако имате като моето оригинално и не ви трябва просто ми пишете на лично :)
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Alexi

това второто е чейнджъра за 6 диска .. според мен е доста по добър от твоето и по красив .. мисля че пасва 1:1 но не се намира особено евтино

Dmitarcho

Като това вторато Сони има и да чете Mp3 ;) Скъпо скъпо ... 150-200 лв. ;)
Ръца Пръца

Lakokara4a

Ама за моята кола става ли? Да не се окаже че го взема и после нищо..

Dmitarcho

Не знам дали има разлика при Сонитата за Mondeo и Focus ... Едните мисля, бяха леко трапецовидни, а другите правоъгълни ?
Ръца Пръца

Lakokara4a

Да, за мондео не стават. формата е различна. Въпроса е всички сонита от С-макс ли имат чейнджър и свирят МП3 или и там има разлики? И ако има различни аз как мога да разбера дали свири МП3 и е по-добрия вариант. Хората ми казват,че от катастрофирали коли имат, но не знаят какви са точно.
В друга тема видях, че за да се сложи Сони трябва да се смени цялата конзола. Това вярно ли е, при мен ще се налага ли? Щото ако и това трябва се отказвам.

Pyrhel

Не всички имат чейнджър и не всички четат мп3. Едно от двете е. Или Сонито чете мп3 или има чейнждър за 6 диска в него и НЕ чете мп3. В дясно над отвора за дисковете ще видиш или "6CD" или "MP3" - по това ще ги различиш.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

А ще станат ли на моята кола от подписа ми? Това е най-важното :) Да не го взема и даси го държа после.
Е това го мисля. Имаш ли представа от кои е и дали е за мен:
http://prikachi.com/images.php?images/365/7552365w.jpg

Pyrhel

Погледни буксата на твоето радио, мисля че и 6000CD-то бяха с ей-такава:

Въпросът е дали е с 1 голяма или с 2 малки. Сонитата 100% са с голямата. Другото - трябва да търсиш радио от C-Max/Focus, Мондеовите имат малко по-различна форма, както и се различават по показанията на дисплея - при Фокус няма отделен часовник и дисплея на радиото играе тая роля.

Едит:
От снимката не смея да налучквам, че е крива. Като гледам отстоянията от самото радио (черното) са еднакви в 2та края и МОЖЕ БИ не е трапец, т.е. за Фокус/Ц-Макс.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Чакай, сега ще намеря обявата на колата от която гледам това СД, за да се види става или не.
Значи от Ford C-max е със сигрност. Но не е фокус C-MAX.  Че човека м се обади от втори телефон и сега не знам този на който аз звънях за да се ориентирам. Каза че имало черен и сив. Буксата на колата мисля е такава. Просто и колата в момента не е при мен за да погледна точно, но мисля такава е като квадрат. Не са две малки.

Lakokara4a

още едно уточнение. На тези Сони-та чух че може да се изкара аукс вход. Първо това вярно ли е? Мога ли да си изкарам такъв вход? И второ на моето си СД-старото мога ли да направя същото, или при него не става? Това ще ми помогне при избора. И още нещо- има ли Сонита едновременно чейнджър и МП3  или задължително е едно от двете и няма с двете опции?

Alexi

то сонито си има аукс .. моята букса е в жабката