Максимален размер гуми за Мондео Мк3

Започната от Marlboro, 07 Май 2013 12:34:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marlboro

Колко големи гуми може да поеме Мондео Мк3?
Ще събере ли нормално 215/65/16?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

ST-то (ниски пружини) събира 215/60 R16, та нормалното трябва да събере и 65 височина.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Цитат на: Marlboro Classic в 07 Май 2013 12:34:25
Колко големи гуми може да поеме Мондео Мк3?
Ще събере ли нормално 215/65/16?

За събирането ОК, ама за стабилността? С вторите диаметъра става +54мм. Тези 5см и половина няма ли да я направят по-нестабилна с висока скорост в завоите?

----------------------------

Alexi

доста "мека" ще е в завоите ,а може и да стоят грозно толкова високи гуми ,отделно колата ще се повдигне с 2.7 см което визуално е доста

Marlboro

Ако се разберем за цената, ще ги пробвам и ще видим, дали и как ще седят. Не ми пречи да е мека, нито да се вдигне малко. Колата си е достатъчно стабилна, накланянето в завой не ме тревожи. Взел съм си мондео, за да вози добре, не да го стрелкам по завоите.

Marlboro

215/65/16  Общ диаметър: 686 mm влизат, но на магия, не мисля че е възможно да се кара с тях, особено ако е натоварена.

Bobi

Ще возиш само слаби мацки и ще туриш една такава лепенка:

Marlboro

Мойте 100 кила и пълен резервоар и стигат  :D, Fat не Fat, на първата дупка ще стане фала. Ако не мога да минавам по-смело през неравностите, цялата работа с високите гуми се обезсмисля.

ffmk1l

Подкрепям мнението на Алекси. Не мога да си представя да карам с такива гуми.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Georgi_TDCI

аз на моето Мондео Мк3 отпред съм със 205/50/17, а отзад със 215/50/17 и нямам никакъв проблем. ;D

Marlboro

Нормално е да няма проблем, разликата между 205/55/16 и 205/50/17 е 5мм в диаметър.

zzari

Брат ми иска да ми изпрати гуми 225/55/16 и се чудя мога ли да ги сложа на Мондеото или трябва да сменям джанти, и вобще има ли място за тези гуми ? Карал ли е някой с този размер на оригиналните джанти? Сега е с 205/55/16

Dmitarcho

Колко J са сегашните ти джанти ? Ако е по-малко от 7...мидля, че няма да могат да влезнат :(
Ръца Пръца

zzari

Това не знам. Знам само че са оригиналните. И как да проверя колко са, къде пише? Днес един приятел ми каза , че са 9 джаула ама аз малко не му вярвам ,че го изръси само като ги погледна а не е от най -компетентните . Имам и един VW NEW BEETLE  и той е с 255/55/16 но, там джантата изглежда по-тясна на пръв поглед...трябва да ги наместя някъде...

Dmitarcho

Обикновенно от вътрешната страна на джантата пишат всички спецификации на джантата ;)
Ръца Пръца

martin1977

9J 16-ка  ??? Е нема такова животно. Или поне не оригинални за Мондео. Вероятно са 6 или 6.5. Тя гумата ще влезе,  друг е въпроса че не е желателно и е адски грозно - широка гума на тясна джанта. За 225 идеалната джанта е 7.5J.

zzari

Оф нямам представа колко джаула са а гумите са на 1500 километра...утре ще отида до някой вулканизатор да видя.Ако не стават ще се разделям с тях...

Pyrhel

J не значи Joule, което се използва за измерване на енергия! J е формата на ръба на джантата!

Ако е оригинална джанта 16" за Мк3, то тя е широка 6.5. Както ти казаха и по-горе, 225 е широка за 6.5 и ляга както трябва на 7.5. Можеш да я сложиш, но стои неестествено и не е правилно. И отново, както е писано, за джанта 6.5 максимумът е 215.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

На 17" съм пробвал да сложа 215/45 ...също стои грозно и вероятноста за балони е голяма. Колеги са слагали 215/50/17...и нещата са съвсем различни.
Ръца Пръца

valyo08

Моите летни са 215х50х17 на ориг.ал.джанти с 6.5J и стоят без забележка.За по -големи не съм сигурен,че ще е същото.

tbmtbm

Mondeicho

Аз съм с летни 17" на 215/55 на 7.5J и съм много доволен като визия и комфорт, не опират никъде дори и натоварен за морето...

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

tihomir8611

Според мене трябва да се спазват препоръките на производителя.  (race) (fe)

Mondeicho

Аз досега винаги  когато имам възможност слагам малко по широки гуми (зимата и лятото) от предписаните и съм доволен от резултата - по голяма стабилност и съответно сигурност и комфорт.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.