Проблем с климатика фокус тдди ?

Започната от dobatavision, 22 Май 2014 19:12:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dobatavision

Преди време откарах колата за ремонт на алтернатора , климатика преди това работеше !
След ремонта на алтернатора климатика почна да изстудява по-бавно и сега го допълних с фреон започна да духа студено .
Проблема е като дам газ на двигателя и компресора спира да работи , като работи на празен ход не изключва ... дам ли газта изключва ,пак включва за малко и така ... и по магистралата същата работа .
Някой може ли да даде съвет какво да правя ?

emkata

Това си е нормалната работа на климатика според мен, като си направи налягането изключва. Нека и някой друг да сподели, може да греша. А как се стигна до изпускането на фреона?

dobatavision

Еми тоя майстор който ремонтира динамото , мисля че си е краднал малко , защото той по принцип ремонтира климатици и си е мизерник  , но не мога да съм сигурен , та да ида и да му дам за душата...  :-[

emkata

Защо не си свали сам алтернатора, ако не греша ти пита как става? След това можеше да го дадеш за ремонт.

Alexi

може да си е смукнал малко фреонец но няма как да го докажеш .. инак климатика така трябва да работи да си включва и изключва

dobatavision

За другия път ще знам как да си го сваля сам алтернатора ... мерси колеги !

dobatavision

Колеги имам нов въпрос за климатика , ще пиша тук .

От къде трябва да капе вода като работи климатика ?
От всички климатици капе вода лятото , но на моя форд не забелязвам да капе .
Възможно ли е да е запушено някъде ?

Dmitarcho

Не капе ли конденз, попринцип. И аз не съм забелязвал да капе, когато ми работи климатика, не, че е работил като съм на едно място, че да има локва някъде, че да забележа :D
Ръца Пръца

momo76

Трябва да капе. Ако не тече отдолу, то тогава тече вътре в купето и мокри мокета в дясно.
По вероятно е да капе върху нещо и да се събира там. На Фиестата тече върху някаква греда, събира си се там и на място не капе на земята, но когато тръгна и се излива.

dobatavision

Ще трябва да разглобя да проследя за какво става въпрос ...