Mondeo MK3 2.0TDCi Ghia - Shishmanov

Започната от Shishmanov, 02 Декември 2015 20:29:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Shishmanov

Здравейте!

От има-няма месец съм горд собственик на Форд Мондео 2.0 TDCi, '06. Колата е внос от Австрия със сервизна книжка, що-годе доказваща пробега от 150-160к и като цяло колата е добро състояния. Ghia изпълнение със всевъзможни екстри. Общо взето липсват само кожения салон (обмислям покупка от морга :D)  и навигацията. С 115 коньовия мотор е и като динамика ми допада много. Доколкото разбрах било хубаво да се направи ъпдейт на софтуера на ЕКУ-то, но бих се радвал ако ми кажете няколко думи по този въпрос. Засега освен масла, филтри и ремъци и един шарнир не съм пипал нищо по колата. Следват закупуване на афтърмаркет 2ДИН плеър - набелязъл съм този и закупуване на хубави 17" джанти. Приемам всякакви критики, съвети и предложения по повод лек тунинг, подръжка и каквото още ви дойде на ум.

Ето и малко снимки:

Dmitarcho

Ъпдейт на Еку-то може да не е нужен ;) Отиваш в МП им казваш да те проверят дали имаш ъпдейт на софтуера - около 60 лв. струва. Дай дна интериорна снимка ;) да го видим какво има из вътре ;) Пайнерчето не изглежда зле ;) Слагай качествени консумативи - особенно горивен филтър ;)
Ръца Пръца

Shishmanov

Цитат на: Dmitarcho в 02 Декември 2015 20:34:17
Ъпдейт на Еку-то може да не е нужен ;) Отиваш в МП им казваш да те проверят дали имаш ъпдейт на софтуера - около 60 лв. струва. Дай дна интериорна снимка ;) да го видим какво има из вътре ;) Пайнерчето не изглежда зле ;) Слагай качествени консумативи - особенно горивен филтър ;)

Утре ще снимам и интериора. Нищо особено като цяло - плюшен салон, махагонови детайли и малко нескопосаното Ford 6000CD, което поне има АUX в жабката.

ihovahi

Здравей и добре дошъл. Честито за колата, няма да съжаляваш, че караш Форд. Много добре изглежда (поне външно). Добре си решил за салон, но може би ще ти се наложи да вземеш и корите на вратите.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Shishmanov

Цитат на: ihovahi в 02 Декември 2015 20:37:32
Здравей и добре дошъл. Честито за колата, няма да съжаляваш, че караш Форд. Много добре изглежда (поне външно). Добре си решил за салон, но може би ще ти се наложи да вземеш и корите на вратите.

Ами корите ми са с кожа и махагон, изглеждат ми същите като на такава с кожен салон.

ihovahi

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Добре дошъл, хеч-ът е много удобен :) А за ъпдейта - ако нещо не ти прави проблеми - не го барай
ПС: Студентски град ли е това?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Shishmanov

Цитат на: Pyrhel в 03 Декември 2015 00:10:58
Добре дошъл, хеч-ът е много удобен :) А за ъпдейта - ако нещо не ти прави проблеми - не го барай
ПС: Студентски град ли е това?

Благодаря! И да, Студентски е.

Pyrhel

Значи неделните срещи са ти по права линия почти :P :D

envo

Честито колега! Със здраве да си я караш. Аз съм също с 6000CD. Можеш ли да щракнеш този AUX изход. Щом ти го имаш предполагам, че и аз трябва да го имам този изход. Ако сложиш това Пайнер-че от снимката кажи какви са ти впечатленията, понеже и аз се замислям занапред да си купя.
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Dmitarcho

Ето къде се намира Аукса ;)

Ръца Пръца

envo

Мерси колега. Моята жабка е друга и ще трябва да ровя да видим дали имам такъв изход. Този аукс фабрично ли е сложен там?
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Dmitarcho

Това е при Мондео мк3 .. за Фокусите не знам, дали имат фабричен аукс. Иначе, мда, фабрично си е там аукса ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Честито за придобивката и само безаварийно каране. Колкото до aux при фокуса един приятел си го изкара от плеара допълнително.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Shishmanov

Pioneer-a е сложен и съм супер доволен. Качеството на звука се промени коренно, а и блутуута е велика екстра. Ще добавя снимки скоро.

Днес по време на движение ми се размига лампата на подгревните свещи. Не бях чел за конкретния проблем и го игнорирах. Загуба на мощност или пушек НЯМАШЕ, нито пък каквато и да е друга странност в работата на двигателя. След като паркирах запалих колата отново и лампата не мигаше. Попрочетох за какво може да иде реч, но колата няма никой от редовните симптоми. Преди малко ходих да я припаля отново, покарах я около километър на високи обороти и лампата така и не се размига.

Горивният филтър е сменен преди около 3000км със Делфи.
Компютърна диагностига е правена преди 2-3 седмици и нямаше стари грешки.
ЕГР-а не знам в какво състояние е.

Сега предполагам най-добрият вариант е да се закачи на компютър и да се види кода на грешката, като, естествено основното ми притеснение е да не са дюзите...

Ако имате препоръки за читав сервиз в района на Младост/Студентски, казвайте.

Mondeicho

Изчакай да видиш дали ще се покаже пак, ще има ли промяна в работата на двигателя и т.н.

Pyrhel

Ако си сипвал добавки против замръзване - може те да са разтворили мизерия и да са я набутали във филтъра. Иначе, вероятно е първи признаци на помпата. Дружба е в близост, можеш да погледнеш препоръчаните сервизи.

Shishmanov

Цитат на: Pyrhel в 27 Декември 2015 23:13:20
Ако си сипвал добавки против замръзване - може те да са разтворили мизерия и да са я набутали във филтъра. Иначе, вероятно е първи признаци на помпата. Дружба е в близост, можеш да погледнеш препоръчаните сервизи.

Добавка сложих точно тази сутрин. Не за замръзване конкретно, но надали е от чак такова значение.

hotblooded

На мен първия път като ми направи номера с EGR-a също не влезе в авариен режим (лампата мигаше, но двигателя работеше нормално). Колега, обърна ли внимание кога светна лампата - когато настъпваше газта, или при движение по инерция/с малко газ ?  Едното клони към помпа/дюзи (или запушен филтър/тръбопроводи за гориво), другото към EGR (aко си евро-4)

Shishmanov

По-скоро с малко, дори може би никаква газ, понеже се движех по наклон надолу.

Dmitarcho

Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Shishmanov в 28 Декември 2015 14:52:12
По-скоро с малко, дори може би никаква газ, понеже се движех по наклон надолу.
Иди на диагностика, може и в МП,  ако потвърдят за ЕГР,  ще помагаме...

Shishmanov

Ето и обещания Pioneer.

За да премахнете фабричното радио използвате следните ключета. В Алиекспрес са около 1.5$, или ви давам моите срещу 1 бира :D

Следва доста мощно дърпане на четирите ключета едновременно.
Кабелите на буксата на оригиналното радио са ПРЕКАЛЕНО КЪСИ, а самата букса има и лостче, което трябва да отключите, за да излезе тя. Предвид малкото пространство което имате, процедурата е неприятна.

Следва навързване на буксата от колата през Steering Wheel Control Module ot eBay. Мога да дам линка при желание. Пристига от Англия за около седмица и запазва пълната функционалност на управлението от волана.

Поставяте новия панел (fascia), също от иБей, в комплект с контрол модула и шейната.

В него поставяте радиото с поставената на него шейна и сте готови. Шейната се закрепва за радиото по следния начин.

Завършения продукт изглежда така:

Като цяло ми харесва много. Има всевъзможни функции и което е много важно за мен - Блутуут.

Сега ми остава да си оправя подгрева на шофьорската седалка, но т.к. не съм много вещ в жиците не бих се наел да го правя сам, така че моля да ми препоръчате някого, които би могъл да помогне.

Dmitarcho

Браво за подробното обяснение ;) Мен не ми допада самия кастфон...като визия, като функционалност сигурно си има всичко необходими. Качеството на звука какво е ?
Ръца Пръца

Mondeicho

Какви функции има в повече от заводския? За мен си заслужава само с екран за навигация, андроид и включване на камерата за задно виждане, но след като си доволен другото не е важно ;D

Dmitarcho

Повече от заводското Сони...освен блутуут...друго какво да има ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Гледам, че не е със Сонито, а с 6000, където звука е по слабичък и затова ми е интересно. Поне юсб вход да има...