Фарове от коли с десен волан ?

Започната от Dmitarcho, 02 Април 2014 09:10:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

За рефлекторните фарове съм чувал, че имат разлика м/у коли с ляв и десен волан, а за ксеноновите ? Става въпрос за оригинални фарове с лупи и ксенон за Мондео МК3 от деснячка. Ще станат ли на нашите коли без да се преправят някак /за светенето говоря, не за кабелите ;) /
Ръца Пръца

tropper

Проблемът е същия. Светлината ще се отрязва в грешната посока и пак ще заслепява насрещните.
Вместо да е така:
__/  __/

Ще бъде така:

\__ \__

П.С. В тази тема Pyrhel е писал за местене на едни пластини, ама от снимките не мога да кажа на 100% какъв ще е ефекта.
Нека той да каже като очевидец ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ihovahi

Аз пък си мисля, че не би трябвало да има проблем, след като са оригинални фарове с лупи.

п.с. А от на Pyrhel темата излиза, че можеш това: "Друго интересно за тия лупи е една мърдаща тенекиена шмекерия вътре. Вероятно е направено като отидеш в обратно движение да можеш да го щракнеш и да не заслепяваш."

Значи няма проблем да се вземат от англичанка фарове с лупи.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

momo76

На оригиналните ксенонови фарове, вътре на самата лупа има едни палчета. По принцип фаровете се правят за Европа, а като мръднеш палчетата става за Англия. Палчетата се виждат като се махне капачката на фара.

Pyrhel

LHD фаровете светят така: __/ __/
RHD: \__ \__

С бутването на пластината, независимо LHD или RHD, снопът изглежда така: __ __

Т.е. има разлика пак между RHD/LHD фарове, но може да се коригира. Идеята е като LHD отиде в RHD държава или обратното да не заслепяват останалите участници в движението.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Ръца Пръца