Разлика в ширината на предни/задни гуми

Започната от Dmitarcho, 22 Март 2014 10:47:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Голям проблем ли ще е да се сложат отпред гуми 215, а отзад 205 ?
Ръца Пръца

pantata

Не, но аз бих направил обратното.

ihovahi

Е ако 215-ските са в по-добро състояние от 205 няма да има проблем да са отпред?!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

momo76

Само незнам дали няма да се омота нещо ABS или ESP. Тя разликата в оборотите няма да е много голяма, ама сензорите ще я хванат.

hotblooded

Цитат на: momo76 в 22 Март 2014 12:40:00
Само незнам дали няма да се омота нещо ABS или ESP. Тя разликата в оборотите няма да е много голяма, ама сензорите ще я хванат.
Принципно се  допуска разлика в ъгловите скорост на леви спрямо десни колела от поне 10 % при различните модели ABS   Обаче не знам колко е толеранса на ESP за двигателни към не двигателни колела....

pantata

Реното с есп съм го карал с 225 отпред и 235 отзад без проблем.

ivaylo_m

На движещите колела е по-добре да са по-широките (в случая предните колела са движещи).

ivaylo_m

Оборотите на колелото зависи от височината на гумата, а не виждам да е спомената.

Dmitarcho

РАзмера на гумите отпред 215/50/17, а отзад 205/50/17 . В някакъв калкулатор каза, че има разлика в оборотите от 10%, което било "допустимо", но калкулатора не знае, че едните гуми са за отпред, а другите отзад :P за това се допитвам до Вас ;) Щом Пантата казва, че няма проблем с ESP-то ;) значи всичко е на 6 ;) 
Ръца Пръца

ivaylo_m

Тези 10% са важни за показанията на километража (и за трип компютъра), иначе всичко си е 6 когато са две по две еднакви гумите ;) Карай смело ;)

tbmtbm

Зимните ми отзад са 225/55/16,а  отпред са 205/55/16 и така 4-5 месеца.ни ABS ни ESP са ми се обаждали,дали е защото нямат ваучер,незнам  :D