Форд Мондео- проблеми с механизма на багажника

Започната от ForeverFord, 28 Май 2013 15:17:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

В този пост ще Ви покажа,какво представлява механизма за затваряне на багажника и защо не иска да се отваря с бутона,а трябва с ключ.
Eто какво представлява самият механизъм

За да свалите механизма първо трябва да махнете:
1-во един пласмасов панел
2-ро кората на багажника
3-то да развиете големите черни  болтове(3 на брой),след като ги развието механизма ще падне,но внимавайте защото след развитите болтове механизма се държи на едно жило(това жило се задейства когато отключвате с ключ)  и едно електромоторче с куплунг и  се държи на две звездо образни винтчета

Показно:
Бялото е електромоторчето,а в край на механизма стой жилото(вижда се как има място откъдето влиза)

самият проблем
Проблемът идва от елестромоторчето,което с времето се изтощава и няма достатъчно сила за да задейства механизма и затова не работи.

Как работи електромоторчето:
Разглобявах го,но забравих да го снимам;
Когато натиснете,някой от бутоните,дали от багажника или вътре в купето,вие му подавате необходимото количество ток за задействане,което става по следния начин,след натискане на някой бутон,токът достига до него и има едно назъбено колелце което навива навътре бялата човка(имам впредвид онова бялото което е около металното ) и го дърпа металното краче към себе си.

Един съвет от мен.Преди на тръгнете да извършвате някой от процедурите,имайти впредвид,че ако отворите багажника с бутон и веднага го затворите и искате отново да го отворите,а пък не стане,не се притеснявайте,това се е случило защото след задействане на механима му трябна малко време за да може електромоторчето да събере определеното количество енергия.

Дано съм бил полезен ^-^ ^-^
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

momo76

Цитат на: ForeverFord в 28 Май 2013 15:17:49
за да може електромоторчето да събере определеното количество енергия.
Това все едно не сме го прочели  :)
В крайна сметка само с почистване ли се оправя или трябва да се сменя моторчето.

Alexi

това е стъпково моторче ,то не се уморява и не събира енергия :)  но вероятно клеясва и редуктора му получава хлабина която увеличава товара върху него .. малко ВД ще помогне за известно време

ForeverFord

Цитат на: momo76 в 28 Май 2013 17:41:28
Това все едно не сме го прочели  :)
В крайна сметка само с почистване ли се оправя или трябва да се сменя моторчето.
направо го смех.Не съм си играл да го чистя защото самият детайл е много малък и после сглубяването щеше да бъде доста зор.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

tropper

И аз се зачудих дали да коментирам за енергията вчера, ама се сдържах :) Иначе че трябва да се чака - трябва, така е.

В крайна сметка проблемът е че моторчето (редуктура) е малко бавно и му трябва време около секунда докато развърти от отключено до заключено положение. И при мене го прави. Ако капака не е бил добре затворен, натискаш бутончето, моторчето развърта, отключва, вдигаш капака и трябва да изчакаш секунда, за да се е завъртяло до нормално положение и да можеш да затвориш капака нормално.

П.С. А и ако трябва да сме съвсем точни - моторчето не е стъпково, а е обикновено DC-моторче с редуктор. Същия тип моторчета, но с по-различна форма са и в бравите на другите врати.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

perder

И на мен ми прави проблем отварянето на багажника
, но в моя случай е от бутончето на капака. То е като на мишката  на компютъра и се подменяло не трудно до колкото разбрах.

moni74

Аз бутон в купето нямам, но имам на дистанционното. Но не иска да работи. На комби Мк3 въобще действа ли или само на седан?

----------------------------

mirohristov

Трябва да действа иначе за какво са ти сложили този бутон. Аз съм преди фейса и бутона от дистанционното си работи. Пробвай след като отключиш колата да натиснеш 2 пъти бутона за багажника на дистанционното.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Vasilev

И при мен не работеше на Фокуса. Като смених машинката всичко си тръгна. За 5 минути работа е.

Dmitarcho

Moni, как нямаш бутон в купето за багажника ?!? Аз не съм с ключа с бутоните, с допълнително слагана аларма съм, но пак от дистанционното мога да отварям багажника, и от бутона в купето се отключва багажника ....
Ръца Пръца

Pyrhel

След фейса бутоня е заместен с капаче.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Bobi

Вие сте ненормални, ве! Няма да се учудя, ако знаете и с колко сантиметра са по-къси или дълги някои от пластмасите в колата.  (rofl)

Dmitarcho

Цитат на: Bobi в 30 Май 2013 23:39:43
Вие сте ненормални, ве! Няма да се учудя, ако знаете и с колко сантиметра са по-къси или дълги някои от пластмасите в колата.  (rofl)

Я питай Анатоли дали пази снимката с шублера :D
Ръца Пръца

moni74

Не знаех за двойния клик - оказа се че механизма щрака :) Обаче багажника не се отваря нагоре сам.

Marlboro

Не са правени да се вдигат капаците, само се отварят.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Моя двоен клик съм го махнал, че ме дразни, отварям го с 1 цъкане ^-^

moni74

А не може ли да се направи да се отваря?

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 31 Май 2013 18:49:29
Моя двоен клик съм го махнал, че ме дразни, отварям го с 1 цъкане ^-^
с 1 цъкане става когато е отключена колата .. ако е заключена пак ли ти се отваря с 1 цъкане ,откъде се настройва това

Pyrhel

Всичко е с 1 цъкане ^-^

Не знам схема с отключване, заключване, пускане на фаровете, закопчаване на колани и т.н, но трябва да има. Иначе ги правя през IDS-а тия неща.

Dmitarcho

Мони, за отваряне на багажника при отключване от дистанционното има едни пружинки който се слагат на амартисьорчетата /това за Хечбеците и седаните/, не знам дали за комбито ще трябват по яки пружини и дали е възможно изобщо.
Ръца Пръца

amplified

За комби ще трябват по-силни амортисьори с малко повече място на стълбото като е затворен капака. Чак тогава ще стане с пружини.
Аз реших като изтърват моите да го правя този мод ;)

moni74

Цитат на: amplified в 01 Юни 2013 11:46:48
За комби ще трябват по-силни амортисьори с малко повече място на стълбото като е затворен капака. Чак тогава ще стане с пружини.
Аз реших като изтърват моите да го правя този мод ;)

Пиши, когато го направиш

thunder_go

Здравейте, за да не отварям нова тема ще си задам въпроса тук:
това бялото електромоторче дали е еднакво за всички мондео-та (00-07 седан, хечбек, комби), че моето е изгоряло и трябва да обикалям по моргите да си търся?
newbie