Монтаж на сензор за автоматични светлини

Започната от kepassa, 15 Февруари 2014 22:49:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kepassa

Здравейте. Преди известно време си поръчах от Ибей разни глезотийки за Мондеото.
Едната от Тях е затъмняващо се задно огледало, сензора към него и копчето за фаровете с функцията "АВТО" Прерових форума и не можах да намеря начина на свързване на сензора към бутона за фарове, така че да се пускат фаровете автоматично.

Ако някой си е играл и е успял да монтира сензор да помага.

Благодаря и поздрави.

Dmitarcho

Автоматичните фарове не са вързани към сензора на огледалото. Този "сензор" на огледалото, реагира на фаровете на колата зад теб, и се затъмнява самото огледало, да не ти блещи ;) Сензора за автоматични фарове /да се пускат сами, доколкото знам, е вграден в предното стъкло, и се сменя цялото ако искаш тази глезотия.
Ръца Пръца

Bobi

Сензорът определено не е вграден в стъклото.

Авторе, пусни снимка на сензора. Да не си купил от по-новите огледала без бутончето? Ако е такова, сензорът, за който пишеш, вероятно е този за автоматичните чистачки.

Dmitarcho

Когато ходих да питам за преден прозорец, ми предложиха такъв със сензор и такъв без. За това си мисля, че върви със стъклото сензора - не споря ;)
Ръца Пръца

kepassa

Огледалото е автоматично - без бутони. Просто продавача ми го добави към пакета. Не знам  - бонус може би.

Аз допълнително си поръчах копчето за фарове с АВТО и димер за осветеността на таблото.

Ето снимките: https://www.dropbox.com/sh/llacdt5poeb345d/Q2vYQ4KJ49

Dmitarcho

Това май е хем за фаровете, хем за чистачките. Моето огледало е такова и сензора май е такъв, в средата е за чистачките, а големите и черни за фаровете.
Ръца Пръца

kepassa

Огледалото е с 3 пина и предполагам че 1ви е 12в, 2ри е маса и 3ти е задна. Но незнам за сензора дали няма и някое реленце накъде боцнато, което да сработва с бутона за фаровете.

kepassa

Цитат на: kepassa в 15 Февруари 2014 23:24:19
Огледалото е с 3 пина и предполагам че 1ви е 12в, 2ри е маса и 3ти е задна. Но незнам за сензора дали няма и някое реленце накъде боцнато, което да сработва с бутона за фаровете.

В крайна сметка ще си ползвам само  бутона без "АВТО".

Bobi

Както Дмитарчо е казал ,този сензор е и за светлините, и за авт. чистачки.

kepassa

Значи трябва да се поръча и ключа за чистачките.

Alexi

имаш всичко необходимо остава да се намери схемата аз я нямам обаче .. автоматични фарове не е кой знае какво но сензора за дъжд определено е глезотия която си струва да се оживи

Bobi

Първо трябва да се види дали имаш окабеляването към бушонното табло за табло. Поне това си спомням от времето, когато и аз имах мерак да сложа тези глезотии.

kepassa

За съжаление колата е TREND изпълнение и няма нищо. Никаква инсталация за никакви глезотии. Ровя в гугъл и форд уики-то ама засега нищо.

Bobi

Не е проблем. Би трябвало да стане и с малко побългаряване и прекарване на нужните кабели. Единствено не съм сигурен дали бушонното ти табло ще върши работа или ще ти трябва такова от титаниум или гия.

kepassa

Мисля,  че таблата с релетата и бушоните са еднакви.  Просто при мен е най-ниското оборудване и нямам окабеляването. Ако някой с джия или титаниум може да погледне къде е вързан сензора,  и към кои пинове на ключа за светлините ще съм благодарен. На ключа за фаровете имам свободни пинове, но незнам за какво са.

Bobi

kepassa

Има, но не пише нищо конкретно за връзката между сензора и прекъсвача за светлините. Със сигурност има някаква връзка между тях