Покупка на автомобил в движение за части

Започната от Pyrhel, 29 Януари 2014 17:28:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Каква е идеята - има кола в движение, която й е платено всичко - граждански, мраждански, прегледи, с талон и номера е. Като цяло документите й са редовни. Искам обаче да я купя за части, т.е. не искам да сменям талони, да ходя в общината и тем подобни неща.

Мисълта ми е можем ли да отидем с продавача при нотариус, да я прехвърлим и той да си вземе номерата и да се оправя или трябва да я прехвърлим с номерата и после аз да ходя в кат да я отпиша?

Какво се прави в тази ситуация?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Не става ли да отидете до вас , продавачът да си вземе номерата , парите и по живо здраво да си ходи . Поне при нас практиката е така , защо ще се набутваш с прехвърляне ? Освен ако няма да използваш двигател или нещо от сорта за което се иска документ ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Защото по всяко време може след това да каже "тоя пе'ерас ми я открадна" и по никакъв начин не мога да докажа, че всъщност съм я купил. Или да направим един договор между нас си?

hotblooded

Ако искаш да ползваш купето - най добре да си я купил в движение. Най добре я купи, прехвърли я на твое име и я прави каквото си искаш.....   или трябва да я докара до вас, и заедно да отидете в КАТ където да я отпише и да ти даде бумагите...

Pyrhel

Не ме вълнуват номера на рамата, номер на двигателя и т.н. Искам да избегна смяната на талона, както и записването в общината.

fozzy

Отивате в Кат с човека и номерата на колата и той я БРАКУВА ,попълва една декларация че колата не се движи и е много изгнила общо взето за нищо не става.И в КАТ ще му издадат бележка за сваляне от отчет в данъчното. После ти му даваш парата или както се разберете и по живо по здраво . ;D
След бракуване на автомобила можеш да продадеш само двигатела, купето ако го продадеш новия собственик ще трябва да мине техно тест за да може да си го регистрира.
Поздрави

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 29 Януари 2014 17:52:28
Не ме вълнуват номера на рамата, номер на двигателя и т.н. Искам да избегна смяната на талона, както и записването в общината.
Разбирате се да я бракува и я купуваш бракувана - няма талони, няма община.....

Pyrhel

Супер, благодаря ви. А договор между нас, после да не се окаже някой миндил и да я обяви за открадната?

topgancho

Ако я бракува вече няма да е кола,а и не пречи да напишете договор за ( покупка само като части) и му вземи големия талон,който е перфориран и пише,че колата е бракувана.
Веселин Георгиев

Pyrhel