Microcat на Windows 7 x64

Започната от Pyrhel, 23 Юни 2012 13:39:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Една дълго дискутирана тема. njoy!

• Сваляте Windows XP Mode
  • Инсталирате Windows XP Mode:
  • Стартирате Windows XP Mode от Start menu-то - пишете долу "xp mode" и цъкате на маркираното, както по-долу:
  • Ще се стартира един Windows XP. Съветвам ви да го отворите и инсталирате всякакви ПОМОЩНИ програми, които ще са ви нужни при нормална работа, а именно - фонетична кирилица (ако ползвате), ахрив мениджър (zip, rar и т.н.), PDF reader, браузър (ако не ползвате Internet Explorer).
  • Пуснете ъпдейтите и ъпдейтнете до последните! Това е най-бавното от всичко, но си заслужава ;)
  • Не е зле да я почистите след боклуците след това. Start -> Run -> cleanmgr. Тук избирате всички чавки и триете мизерията. След това: Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Defragment. Тук е познато на всички, предполагам :)
  • След няколко рестарта, когато сте готови с всичко, изключете (Shut down), а не приспивайте виртуалната машина: от горе в лентата натискате бутончето Ctrl+Alt+Del и избирате Shut down.
  • Стартирате Windows Virtual PC: Start и пишете "virtual pc":

• Цъкате горе от лентата "Create Virtual Machine" и се почва създаването на НОВА виртуалка. От к'ъв горски чеп, ще попитате? Това, което ще направя в следващите стъпки му викат Differencing VM. Това означава, че в първата, която създадохме (оная с ъпдейтите) се съдържа ОС-то и всичките важни за нас неща. В новата ще има САМО различаващите се (differencing) неща, като например разни софтуери други. Какво е супер-дупер-мега якото в случая? Като се осере VM-а, който ползваме (различаващия се) - директно го трием и ОС-то, както и ъпдейтите и другите необходими софтуерчета се запазват. Друго - можем от тук нататък да създаваме много различни VM-ки, които да ползваме с еднакво поведение без да е необходимо да ги настройваме една по една. МНОГО важно е да се знае. Веднъж направена една differencing VM, ЗАБРАВЯТЕ за първата виртуална машина - нито я палите, нито я включвате - НИЩО. Ако направите някакви промени по нея, всички зависими от там нататък системи няма да работят!!! Да продължим със създаването на Dfferencing виртуалната машина.
  • Казахме, че цъкаме Create virtual Machine:

• Да не пропуснете да цъкнете на "Create a virtual hard disk using advanced options":
  • Differencing ;)

• Отваряме пак Virtual Machines, десен бутон на Windows XP Mode -> Settings и избираме Hard Disk 1:
  • Маркираме както е показано горе полето на Virtual Hard Disk file и копираме пътя. След това цъкаме Cancel.
  • Връщаме се обратно в създаването на новата виртуална машина и цъкаме Browse. В Полето долу "File Name" поставяме копирания път от преди малко и цъкаме Open:
  • След удивителната имаме: "Make sure that the parent virtual hard disk is read only". Добре, нека го направим. Отиваме на мястото, където се намира parent VM-а - това е онзи файл, до който копирахме пътя преди малко. При мен файлът се намира на "C:\Users\Anatoliy\AppData\Local\Microsoft\Windows Virtual PC\Virtual Machines\Windows XP Mode.vhd", това означава, че трябва да отида на "C:\Users\Anatoliy\AppData\Local\Microsoft\Windows Virtual PC\Virtual Machines\"
  • Отваряте файловия мениджър (Win + e) и стигате до файлът по-горе:
  • Десен бутон на Windows XP Mode.vhd -> Properties, цъкате чавка на Read Only и после Apply и OK. След което можете да затворите файловия мениджър за тази директория.
  • Връщаме се на създаването на виртуалната машина. Кликнете върху бутончето Create.
  • Да ви е честита новата виртуална машина. Тази година виртуална, догодина - реална. :))
  • Връщаме се във Virtual Machines и стартираме Softy (двоен клик). Тръгва, ала-бала, шукарии
  • След това я гасим (Ctrl+Alt+Del -> Shutdown)
  • Във Virtual Machines цъкаме десен бутон на Softy -> Settings -> Integration Features:
  • Тука можете да ги нацъкате като моите настройки от по-горе. Много е важно да изберете някой от дисковете на x64 системата, където се намира инсталационния файл на Microcat. Слагате му чавка, цъкате OK и палите виртуалната машина отново.
  • От тук нататък всички цъкания са ВЪТРЕ във виртуалната машина. Цъкате Start -> My Computer:
  • Тук трябва да виждате вече предварително макрираният за mount дял от x64 системата ви. При мен той се казва "C on ATHENA". C е дискът, а ATHENA е името на компютъра (Athena - древногръцка Олимпийска богиня на войната и мъдростта, всичките ми компютри са кръстени на богини, включително Wi-Fi рутера (Enodia), както и телефона (Hilaeira), но това е много, много друга тема... :D)
  • Отваряте местенцето, където се намира инсталационния файл на Microcat, при мен се намира в "\\tsclient\C\Users\Anatoliy\Downloads\Auto\Ford,Mazda,LR,Jaguar". Намирате го и започвате инсталацията по стандартния начин:
  • И да си го ползвате със здраве:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

еехее вкарал си описание :) не може ли просто да си пусна лаптопа който е под ХР :)) инак програмката е ценна и всеки трябва да я има

Dmitarcho

Който има лап топ с XP ... му е лесно ;)
Ръца Пръца

r2d2

Здравейте колеги,

Какво се прави когато Микрокат откаже да се стартира защото му е изтекло времето?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Stoyanov

Цитат на: r2d2 в 02 Октомври 2012 19:38:29
Здравейте колеги,

Какво се прави когато Микрокат откаже да се стартира защото му е изтекло времето?
И на мен ми изписа същата грешка и проверих в "readme" файлът и там пишеше, че програмата е активна до края на септември 2012 така че си върнах календара с 2 месеца на зад и всичко вече е на ред.   ;)

zar

Цитат на: Stoyanov в 10 Октомври 2012 00:00:43
И на мен ми изписа същата грешка и проверих в "readme" файлът и там пишеше, че програмата е активна до края на септември 2012 така че си върнах календара с 2 месеца на зад и всичко вече е на ред.   ;)

И аз така направих  ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)