Крик за Форд S Max

Започната от FordSMax, 09 Май 2012 13:42:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kaloqn

@ fozzy,
Интересно, колко място заема сгънат :)
А и предпочитам конвенционален - знам ли дали няма да ми се наложи да ползвам лепилото
първо за балона-крик :)

Упс, сега видях, че почти не заема място.

tropper

Тая работа  (hammer) .... според мен двигателя ще загасне веднага, ако му се наложи да изкарва газовете с такова налягане, че да вдигне колата. Помните ли от филмчето за "Таралежите..." дето децата слагаха суров картоф в ауспуха на Трабито на лошия съсед и то не можеше да запали  :D
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Alexi

това са 2 различни неща .. съда е с голям обем и дори при ниско налягане на кв/см ще повдигнеш колата тъй като я повдига на голяма площ

mitakinen

От 2006г. Galaxy и S-Max за собствена разработка на Форд и те ги правят сами и нямат нищо общо с Галаксито от преди това правено заедно с Фолксфаген
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

FordSMax

Аз използвам крик от Галакси. Вдига достатъчно и ще  върши работа.Остава да измисля вариант с резервна гума. Има ли тесни джанти 5x108/17- ки.

hotblooded

Цитат на: FordSMax в 02 Ноември 2012 11:55:45
Аз използвам крик от Галакси. Вдига достатъчно и ще  върши работа.Отава да измисля вариант с резервна гума. Има ли тесни джанти 5x108/17- ки.

Има - 6,5 J.....  По добре си вземи железарка 16ка, пак толкова е широка но ще е по евтина

Alexander

Патериците са 5х108, но стават за 16,17,18 - 125/65/16 e и си е доста височка, аз съм я ползвам и на 16-ките и на 18-ките и върши работа!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

FordSMax

До колкото разбирам трябва да се търси джанта с гума  - 5х108 / 6,5 J  / 125/65/16 / . Аз съм със 17-ки джанти. Надявам се да мога да използвам това чудо като резервна . Остава само да го намеря . Качете някоя снимка ако имате под ръка . (beer)

hotblooded

Цитат на: FordSMax в 02 Ноември 2012 14:30:22
До колкото разбирам трябва да се търси джанта с гума  - 5х108 / 6,5 J  / 125/65/16 / . Аз съм със 17-ки джанти. Надявам се да мога да използвам това чудо като резервна . Остава само да го намеря . Качете някоя снимка ако имате под ръка . (beer)
6,5J си е за нормална гума - 205/55/16...  Патерицата(малката рез. гума) се продава в комплект с джанта

kaloqn

Днес пробвах 16' джанта върху Галакси'2012 - става отпред, после измерих и "патерица" 16' от Фокус - изводът е, че
16' "патерица" става за резервна гума.

Между другото масленият крик се оказа по висок и не можа да се провре под прага на Галаксито.

Така, че сега си търся "патерица" 16'. Крик мисля, че съм намерил :)

hotblooded

Цитат на: kaloqn в 04 Ноември 2012 20:25:14
Днес пробвах 16' джанта върху Галакси'2012 - става отпред, после измерих и "патерица" 16' от Фокус - изводът е, че
16' "патерица" става за резервна гума.

Между другото масленият крик се оказа по висок и не можа да се провре под прага на Галаксито.

Така, че сега си търся "патерица" 16'. Крик мисля, че съм намерил :)
Ето ти патеричка!

kaloqn

Цитат на: hotblooded в 04 Ноември 2012 20:35:42
Ето ти патеричка!

Е, днес бях и в Дупница...

Ако ми остане време през седмицата ще се отбия до там. Мерси за линка!

BIGFORDFAN

Крика е лесен, вече и патерица ти издирвам, скоро ще си оборудван!

П.С. е верно ли тая патерица е в Дупница, баси малшанса наистина...

marek3435

Аз само да предупредя от опит. (boss) НЕ ПОЛЗВАЙТЕ КРИК ОТ МОНДЕО! (boss)
Добре ,че не бях свалил гумата,а само разхлабих гайките.Шпилката с резбата направо мина през гайката и стана глатка като кренвирш ???.За щастие няма щети.
Така ,че ще се търси крик от нещо по-тежко.Джип или ван.
Някой знае ли ,дали криковете от Волво ХС60 и ХС90 пасват? ::)

pAbLo

Моя май е от Волво,ще проверя и ще пиша утре 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

pAbLo

Днес ми остана време да си погледна крика.
Оказа се ТОЗИ
Ползвал съм го един-два пъти но не ме е подвел ^-^
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Nebhotep

Моят крик е от Мондео МК4 и на него пишe товароподемност 1200 кг. Както и да го гледаме при вдигане на 1 гума било то и предна, няма как натоварването върху него да е повече от 600 кг. Един път колата вися вдигната на него около 2 часа и няма проблеми. Засега не е ме е подвел!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

marek3435

Цитат на: Nebhotep в 29 Май 2014 14:44:42
Моят крик е от Мондео МК4 и на него пишe товароподемност 1200 кг. Както и да го гледаме при вдигане на 1 гума било то и предна, няма как натоварването върху него да е повече от 600 кг. Един път колата вися вдигната на него около 2 часа и няма проблеми. Засега не е ме е подвел!

За абсолютно същия крик говоря.Свалих го от едно Мондео без никакви следи от употреба.
3-4 пъти си вдигах Макса с него преди да се скапе.Според мен трябва да внимаваш много като го ползваш и при първа възможност да го смениш с нещо по-стабилно.
Аз днес си взех друг крик от Плевен(за 20 лв.),че претърсих цяла Варна и не намерих нищо свястно.Не знам от каква кола е ,но ми се видя стабилен.Тези дни ще го снимам.