Сигнализация за масло

Започната от emkata, 30 Май 2012 08:43:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lordextra

Цитат на: TourneoRS в 02 Юни 2012 22:32:38
Ти на Фокуса ли го сложи това 15w40 ?  ???

:o  ???  :-[  :'( Стига бе, не знаеш ли че се слага например AcDelco 5w30, ако нямаш пари за Ford Formula ?
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

emkata

Време е да сложа край на темата, а може би и на колата. На кратко, покарах известно време с новия датчик и пак се започна. Стигна се до там, че увлече биелен лагер на 1-ви цилиндър и двигателя стана за ремонт. Шлайфах вал, поръчах нови лагери( биелните бяха объркани та чаках други), семерини и гарнитури. Продуха се и се провери доколкото бе възможно маслената магистрала, отворихме и прегледахме маслената помпа. По работната повърхностна корпуса имаше леки следи от износване, реших, че не би трябвало да са проблем и  събрахме двигателя с нея. Но уви, при първото палене нямаше мазане и айде , поръчка на нова помпа. Следва събиране, палене , и УРА, лампата угасна. Радост, но за кратко, след 10-15 секунди работа двигателят започна да тресе и мени обороти като отделя сиво-бял пушек. Започна се търсене на проблема, зацепване на ГНП, дюзи,ГНП... При първоначалното разглобяване ГНП-то бе зацепено с 1 зъб преварение, а при събирането зацепихме по Аутодата и се започна една игра на зацепване , смяна вериги . Същевременно стенд на дюзи, замерване на компресия.                                                                                                                                                                                                               Тук е момента да изкажа своите БЛАГОДАРНОСТИ на Ваньо (Иван Вълков) за отделеното време и помощ във всяко едно отношение.                    На края стигнах и до ГНП-то, колкото и да не ми се искаше. Отидох вече в сервиз за диагностика и грешките са Р0167- неразпозната неизправност, Р1564- впръскваща помпа Повредено, Р1666- впръскваща помпа грешен сигнал от датчик кол. вал. За последната мога да кажа, че след изтриване не се появи отново. Това са патилата ми за един доста дълъг период от време и търпението ми май наистина се изчерпи. След много похарчени пари и похабени нерви искрено се надявам някой от вас да ми разясни поне до някъде грешките от диагностиката или следващата ми тема ще е в автомобили на части. За сега толкова, Поздрави и Безаварийни!                     

Bobi

Неприятно, съжалявам...

Generic OBD Error Code Details for P0167
O2 Sensor Heater Circuit
What does this mean?
OBD Code P0167refers to
The rear heated oxygen sensor (or sensor 3 for some vehicles), after three way catalyst (manifold), monitors the oxygen level in the exhaust gas on each bank. Even if switching characteristics of the heated oxygen sensor 1 are shifted, the air-fuel ratio is controlled to stoichiometric, by the signal from the heated oxygen sensor 3. This sensor is made of ceramic zirconia. The zirconia generates voltage from approximately 1V in richer conditions to 0V in leaner conditions. Under normal conditions the heated oxygen sensor 3 is not used for engine control operation..
Symptoms
Possible sumptoms of OBD code P0167
- Engine Light ON (or Service Engine Soon Warning Light) - High Fuel Consumption - Excessive Smoke from Exhaust
Causes
Possible causes of OBD code P0167
- Harness or connectors (The sensor circuit is open or shorted) - Rear heated oxygen sensor (Bank 2) may be faulty The Error code is generally activated on detection of the following conditions: Current amperage in the rear heated oxygen sensor heater circuit is out of the normal range. (An improper voltage drop signal is sent to ECM through the rear heated oxygen sensor heater

Другите грешки може да ги чекнеш тук : http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/123/Diagnostics/Ford/Default.aspx