С какво третирате гумените уплътнения?

Започната от Bobi, 16 Ноември 2011 18:18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Колеги, дайте съвет с какво мажете гумените уплътнения по вратите преди зимата ?

escobar

Nigrin - Gummi pflege. 75ml, под и около 5 лева, от ЕКО, вносител Авторай. 2-ра зима мажа и двете коли и има за жще две зими.

petermitkov

sapienti sat

Alexi

аз ползвам силиконов спрей , по шеловете има такъв .. като засъхне образува слой силикон по гумата и не залепва от леда през зимата ..

dimkaraganchev

Alexi

wd40 е мазен .. всяко отъркване при качване/слизане ще цапа дрехите ..

mitaka25

Ако имате познат в магазин за автопрепарати питайте го с какво да си намажете гумите.Чувал съм от собствениците на автокъщи че и спрея за табла върши голяма работа.

pantata

Bobi

Най-късно утре трябва да ги "обгрижа" и аз , че снощи едвам отворих вратата, а беше само -5 градуса :)

AlexanderBozhinov

Vasilev

С нищо :) Досега не ми е залепвала врата, но ако се случи ще намажа и аз с глицерин.

scorpion4o

Bobi

За протокола добавям , че си купих препаратчето на Rex.

PcMan

2-те в дясно са адски евтини, едното е почти чист силикон, другото почти wd-40(това за ключлките, поне на вид и миризма е като wd40). Simple and good. Всичко от предната зима.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Чебурашка

Има ли някакво което омекотява че ми скърцат вратите на неравности  (mad)

nipresi

Цитат на: pantata в 19 Ноември 2011 00:19:48
С глицерин от 1лв в аптеката :)
+1.Никога досега след мазане с глицерин не са замръзвали.Но някъде бях чел  да не се смесва в никакъв случай глицерин с течен парафин,че ставало мазало.

pantata

Така e, ползва се само едното. Още старата кола започнах да я мажа с глицерин и досега проблеми съм нямал и при минус 15. Мажа я в средата или края на ноемрви и цяла зима е ок. Т.е. с 1 лев карам 2-3 зими :)

zar

Цитат на: AlexanderBozhinov в 24 Ноември 2011 18:12:22
+1 за глицерин :) За зимата е чудесен  :)

Глицерина е перфектен!Ползвам го от много отдавна  (thup)
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

whaaazp

За първа зима забравих да си напръскам уплътненията и спрея остана в бургас. Реших да пробвам с глицерин и не съм особенно впечатлен, освен от цената му.

valeri1972

P.Kostadinov

Отрязох една свещ и удри по уплътненията - излишни пари за химии не давам.Действа безотказно :)
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

Радко

Веднъж пробвах с ВД40 и парцалче ... еми става  :D

Alexi

пробвах с течен парафин ,добре става но не трае дълго трябва да се минават често

dimkaraganchev

Цитат на: Радко в 02 Февруари 2013 00:01:21
Веднъж пробвах с ВД40 и парцалче ... еми става  :D
Ноември месец миналата година третирах гумените уплътненията и на 2-те коли по този начин и още карат. Така че, не само става, ами държи дълго време.

Bobi

И аз забравих да ги третирам тази година. Не са ми залепвали... Иначе ползвам едно препаратче на Нигрин.

ffmk1l

Течен парафин. Слагам обилно, друго не съм ползвал, никога не съм имал проблеми.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Kalota

Мойте уплътнения вътре и вън напръсках с Motip силиконов спрей. Останах доста доволен от крайния резултат.

zloster

Веднъж годишно средата/края на есента със силиконов спрей напръсквам и с чиста кърпа обърсвам след напръскването. Дълго време ползвах малката опаковка на Холтс Смазка за гума и найлон (Holts Rubber and Nylon Lubricant). Опаковката свърши и продуктът с това търговско наименование са го пенсионирали. Сега взех на КарПлан/CarPlan силиконов спрей.
Силиконовите спрейове ги ползвам и за "лекуване" на скърцания от пластмасите в купето.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/