Ясни са финалистите за Автомобил на годината в САЩ

Започната от ForeverFord, 13 Декември 2012 18:19:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Четири американски и два японски модела ще спорят за отличията
Организаторите на конкурса "Автомобил и всъдеход на годината в Северна Америка" обявиха имената на финалистите, които ще се борят за наградите. Победителите ще бъдат обявени на 14 януари догодина по време на международното изложение в Детройт.

Cadillac ATS.

За първото място при автомоболите ще спорят два американски модела - Cadillac ATS и Ford Fusion, и един японски - Honda Accord.

Ford Fusion

Honda Accord
При всъдеходите и минивановете, които са обединени в една категория претендентите също са две американски машини - Ford C-Max и Dodge Ram, и една от Япония - Mazda CX-5.

През юли, когато стартира конкурсът, в двете категории бяха представени съответно 30 и 15 модела, а през октомври техният брой намаля на 11 леки коли и 10 всъдехода. Изборът ще бъде направен от 49 американски журналисти от 20 издания.

По-рано един от финалистите - Cadillac ATS, бе избран за "Автомобил на годината в САЩ" за 2013 г. от Американсата гилдия на автомобилните журналисти (Motor Press Guild).

През миналата година победители в конкурса станаха  Hyundai Elantra и Range Rover Evoque, а преди тях първите места заеха Chevrolet Volt и Ford Explorer.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Pyrhel

Кадито е страшно (bow) Хондата обаче хич не ме кефи. И тая идея дето Додж Рам и Ц-Макс ще са в една категория... WTF?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

В Хондата има нещо отблъскващо определено.
Втората категория е рожба на гавра.

Bobi

Каквото и да си говорим... Мондеото си заслужава овациите и наградите. Уникален дизайн!

tropper

Определено и мен най-много ме кефи Форда от показаните!
И Кадилака е готин, ама с тия квадратни фарове си е като последната Вектра преди Инсигнията. GM... Колкото до Хондата - доказва мнението ми че японците винаги изостават с около 5год. в дизайна от Европа.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

deshi

Не си прав за японците и дизайна ... всичко е въпрос на вкус ...и категория не може да сравняваш луксозни седани с евтин японски пълнеж ... в тая кадерия място има някой лексус или някое аристо 2JZ.
Грозен си кат` OHC  .....

Vas