Консервиране на двигател

Започната от fozzy, 29 Октомври 2012 16:09:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fozzy

Здравейте някой знае ли как се консервира дизелов двигател за повечко години.
Става въпрос за 2,0 ТDCI 2008g.
Благодаря на отзовалите се.  ;)

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Danchev

Източват се всички течности .. масло, антифриз и гориво, може да се свали водната помпа за да си сигурен, че антифриза ще изчезне напълно като мотора се обърне с дупката надолу за да изтече добре.
После си връщаш всичко по обратният ред и започваш херметизиране, до колкото е възможно. Някой пълнят цилиндрите с масло ... за мен е абсолютно излишно.
Самата херметизация ти си избираш как да стане ... трябва да се запушат всички входове и изходи на течности, въздух, гориво.
За по-краткотрайно консервиране е много удобно да се ползват балони ... купува се една торбичка и с тях се запушва всичко като се надяват върху отворите, маркучите и т.н.
Ако се съхранява по-дълго и се използват балони е добре да се подменят след време поради остаряване или да се помисли за друг вариант.
How about a magic trick?

hotblooded

Горивната система - комън реил - не трябва ли да остане пълна с гориво?

Danchev

Проблема на течностите е, че се получават отлагания особенно като става въпрос за дълъг период на съхранение. Без да съм специалист, за мен най-добрият вариант е празна и добре херметизирана система.
How about a magic trick?

momo76

А какъв е смисъла от тази консервация.
Ако няма да караш колата няколко години - по-добре я продай, а после си вземи друга.
Освен ако не искаш след доста години да имаш ретро кола, ама трябва да я консервираш за 30 годинки.

Alexi

fozzy

Благодаря за балончетата това с дупките ,съединенията  и отвори ще го направя интересуваме как седи въпроса с цилиндрите ,маслото на двигателя да го махна ли а за двигателя той ми е от другият S max който е на 55к и мисля да си го запазя заедно със скоростите защото не се знае на новия какво може да му стане .Да си имам резервни части.
Поздрави