Препарат за почистване на тапицерия ?

Започната от TourneoRS, 01 Август 2015 18:57:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Имам един дразнещ проблем със седалката на буса. Нацапана е доста много, с ножа ако я търна ще остане пръст да напълна една саксия  :D . Пробвах с два препарата от тези които пръскаш, излиза някаква пяна, чекаш да просмуче и минаваш с прахусмукачката . Нищо не направиха :-X , пробвах и другия вариант с гъба и меглио, но се размазва страшно много .Ако мога да я оправя сам ще е добре,  не ми се дават пари да я перат. Давайте идеи какво да правя ..  ::)

Седалката е от плат, не алкантара или еленова кожа.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

petar petrov

От опит мога да ти кажа,понеже съм работил в автомивка,че наи -добре става с безконтактен препарат за миене на коли.Слагаш малко в кофа с вода и търкаш с  четката цялата седалка.Аиде успех

Pyrhel

Другия вариант е на хубава мивка на самообслужване за пране на тапицерии - ака пяна, разтъркваш и смучеш докато е мокро с тяхната си прахосмукачка. Прах алкантарата на Форда и Пасата на баща ми, излезна нещо ужасно, а седалките бяха чисти на пръв поглед. Мивката беше с Ма Фра.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

marti1996

аз си пера седалките на фокуса с течен сапун, пени се много това е важно, после ги минавам с маркуча, за 1 ден изсъхват

hotblooded

Аз имам един спрей на Sonax Extreme - така и не съм го ползвал, много го хвалиха, но просто ползвам автомивка с пране на седалки, така че спрея си седи в чекмедже вече 2ра година.... ако искаш да ти го пратя, ще почерпиш някоя бира като минавам през Русе..

mraz.alle.bg

Сваляш седалките.
Пръскаш с Меглио и след това измиваш под налягане.
Повтаряш предходното и си ти. Дори не търкаш.