DRL или какво не знаем за тях .

Започната от Alexi, 13 Октомври 2011 16:24:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

supertorr

Цитат на: Alexi в 16 Август 2012 21:19:57никой .. не знам дали знаете но оригиналните дневни светлини се затъмняват като пуснеш фаровете .. някой монтирал ДРЛ с това изискване ? никой .. има да си вадим пак очите нощем и да даваме по 50 лв ..

Моите се изключват при включване на фаровете...

lazarkk

Цитат на: Alexi в 16 Август 2012 21:19:57
аз не виждам никакво противоречие .. нещата инак клонят към ситуацията с монтиране на всякакви ксенони халогени и т.н. китайци .. ако колата ти няма фабрично дневни светлини просто няма такива .. в белите държави ако искаш примерно да си монтираш ксенон ти го слага оторизиран сервиз издава ти сертификат и минаваш ТЮВ ,след което ти го вписват в оборудването на колата  .. тука кой прави така ? никой .. не знам дали знаете но оригиналните дневни светлини се затъмняват като пуснеш фаровете .. някой монтирал ДРЛ с това изискване ? никой .. има да си вадим пак очите нощем и да даваме по 50 лв ..

А въпроса е изобщо имали място в БГ на което да ти ги монтират и да ти дадът сертификат който като го видят полицайте и да не се правят на интересни? Аз съм навид за тази възможност, ако съществува. Имаме закони като на европейци и полицай комунисти. Първите дневни светлини на Ауди с диодите който са, полицайте 1-2 години се заяждаха, че това не са фарове, и искат да пишат акт, че не си на къси (става дума за зимния сезон когато беше)...

hotblooded

Цитат на: lazarkk в 16 Август 2012 22:34:41
Първите дневни светлини на Ауди с диодите който са, полицайте 1-2 години се заяждаха, че това не са фарове, и искат да пишат акт, че не си на къси (става дума за зимния сезон когато беше)...
Точно първите 1-2 години беше записано в закона изрично "къси светлини" и естествено такова животно като дневни светлини Ушев не беше чувал...  (hammer)  После се добави "дневни светлини или къси"

lazarkk

Значи ако се запази тази тенденция, след 1-2г. коректно поставени дневни светлини, ще са законни, както може би и халогени които са отсечени и незаслепяват ще може да се ползват и в нормално време. Ех някой ден...  :-X

Alexi

за халогените няма да стане просто не са вписани по никакъв начин в наредбата .. даже за тях пише само при дъжд или мъгла даже пише точно колко метра намалена видимост сякаш имаш радар да ги мериш ..

supertorr

Като обобщена тема за DRL ще споделя малко снимки на разглобеният ми " афтер маркет" нелицензиран DRL

Разглобяването се наложи поради временото светене или несветене на 3 от диодите на едното тяло/общо са по 5 х1w/
Изпълнението е добро според мен- алуминиева оребрена основа и паста м/у нея и диода. Уплътнения и силикон за непромокаемост, но явно зимата от топлината вътре и студа отвън се създаде конденз и най-вероятната причина за прекъсването от време на време. Като цяло не е като от магазин за 1лв.

На стъклото има означения 00RL, (E4 ) 87

Alexi

току що имаше интервю с някакъв началник от КАТ който каза ,че добавянето на ДРЛ на по старичките автомобили ще се признава само след минаване на техническа комисия и издаване на сертификат за годност ,тъй като се води промяна в конструкцията

hotblooded

Цитат на: Alexi в 22 Август 2012 19:47:00
току що имаше интервю с някакъв началник от КАТ който каза ,че добавянето на ДРЛ на по старичките автомобили ще се признава само след минаване на техническа комисия и издаване на сертификат за годност ,тъй като се води промяна в конструкцията
Ахахахаххахахахаххаха, ма*а им ушева тъпа..... А тея с китайските ксенони дето вадят очите.....

lazarkk

Цитат на: Alexi в 22 Август 2012 19:47:00

Къде може да се мине на такава комисия и срещу каква цена? Или още не се знае?

Alexi

във повечето градове има такива комисии ,във Шумен това е ТИАТ-АД - технологичен институт по автомобилна техника .. там минават примерно автомобили внос от САЩ без евро сертификат ,или такива преработени от пътнически в товарни и т.н.

pantata

Цитат на колега от Рено форума

Цитатот подобна тема в Раздел Сценик копирам ,кво съм написал там, за да се изяснят нещата:

Говорих с ТЕХНОТЕСТ (и аз съм прав и вие сте прави като заключение след този разговор)- имат споразумение с КАТ, Мин на транспорта, и се очакват в момента окончателни документи от КАТ ,че системата им е настроена за диодните дневни светлини. В смисъл- договоркатае следната - след покупка на кит за монтаж на сертифицирани дневни светлини , монтаж според предписнаията, се отива в технотест, замерват разстоянията дали отговарят, покзваш документа ,че са сертифицирани диодните китове, проверка дали се изключват автоматично при пускане на къси фарове ( "... без допълнителни ключета да става превключването.."), издават ти сертификат, с него се отива в КАТ , отбелязват си ,че  колата има вече допълнително монтирани дневни светлини в техните системи и си перфектен.

Това вече е официално становище. Очакват до най-късно 1 месец да получат потвърждение от КАТ ,че системата им е готова за добавянето на тези данни.

pacho_bg2

Да не пиша нова тема, някой правил ли е фабричните дневни светлини на мондео мк2 и има ли система която да изключва габаритите и осветлението на таблото
Клуб "Москвич" България - най веселите събори :)

lazarkk

Цитат на: pacho_bg2 в 28 Август 2012 15:25:06
Да не пиша нова тема, някой правил ли е фабричните дневни светлини на мондео мк2 и има ли система която да изключва габаритите и осветлението на таблото

Провери в кутията с бушони при двигателя дали имаш окабеляването за реле R1, ако го имаш си взимаш едно реле за там и си решил всички пробелими с дневни светлини.

pantata

Цитат на: lazarkk в 28 Август 2012 18:33:10
Провери в кутията с бушони при двигателя дали имаш окабеляването за реле R1, ако го имаш си взимаш едно реле за там и си решил всички пробелими с дневни светлини.

Проблема му е точно като моя, не искам да ми свети табло, дръжки, габарити и т.н. а само фаровете. :)

pacho_bg2

Цитат на: pantata в 28 Август 2012 19:36:31
Проблема му е точно като моя, не искам да ми свети табло, дръжки, габарити и т.н. а само фаровете. :)

Именно! окабеляването го имам и реле съм си сложил.

lazarkk

е това реле точно трябва да пали само късите светлини и нищо друго, след като дадеш на контакт или запалиш колата, точно незнам кога пали фаровете.

Dmitarcho

То нали това е смисъла на цялата работа с "дневните светлини", да работят само късите светлини ;)
Ръца Пръца

pacho_bg2

Мда обаче пуска габарити отпред отзад и осветление на таблото. И въпроса ми е има ли предвидено тая кола да пуска само късите?

lazarkk

щом това реле пали всичко, значи едвали има вариант фабрично да пали само фаровете, трябва да се преправя.

Иван Вълков

Колеги ще ви споделя какво у-во/модулче си сглобих и от къде почерпих информация: RENO - DRL проект. Благодаря на а_stankov, както и на всички други спомогнали за развитието, докарването на проекта в крайният му вид, както и свободното споделяне в мрежата на цялата необходима информация(платка, елементи, програма за ПИК контролера, както и подробно указание) . Накратко модулчето пали и гаси светлините плавно с намалена консумация -20%,30%,35%,40%. Отделно модула сработва след достигане на бордово напрежение от 13,5 волта и има финкция изпрати ме до вкъщи, ако сме ползвали нормалните светлини преди това. Всичко е тествано и работи. Още веднъж БЛАГОДАРЯ  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!