Galaxy, 2.2 tdci, 6A

Започната от kaloqn, 09 Декември 2012 09:19:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kaloqn

Малко закъсняло е представянето, но да пейстна един стар пост тук :) :

"Galaxy 2.2 tdci, 6A

Мнениеот kaloqn на Чет 04 Окт, 2012 6:28
Към двата форда, от вчера се присъедини и Галакси 2.2 дизел, 200кс, 6 степенен автомат.

Не съм фен на марката, просто комбинацията от добро обслужване, не лош автомобил
ме накари за трети път да си стисна ръцете с Мотопфое.

Снимки ще постна по-късно, просто не се сдържах да не се похваля :)

За почерпка също ще обещая "

Иван Вълков

Честито колега, дано и кораба ти носи само хубави моменти!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

fozzy

Честито и от мен колега,с 200кончета си е друга бира.

Alexi

как е разхода на тоя новия 2.2 комбиниран с автомата ? автомата пауършифт ли е или предния ( май на 2.2 д не слагат пауършифт )

kaloqn

Разхода е доста разтегливо понятие- на дълъг път и скорост 110-130 е около 7-7.4 . Ако я карам 170-180 качва на 10 и над 10 л/100 км.
В града обикновено ми дава около 8-9. За мен е приемлив, даже добър разход, като бях подготвен за по-голям разход.
Очаквам след още 10К километра да падне малко.
Може да падне и под 7, но с около 90-100 км/ч. Ама не мога да издържам да карам с толкова....

Кутията е Айсин, AF21, 6-степенна. PowerShift-а, който се слага на по-малкият двигател, не го монтират заради по-големият въртящ момент.

Засега съм доволен, вече е на 12К.
Неудобство е, че няма подлакътници на седалките и на дълъг път ми е малко изморително.
Другото, което малко ме е яд, че не я поръчах с TPMS.

amplified

За TPMS не трябва да те е яд, фордовските са ужасни и правят страшни проблеми.

kaloqn

Цитат на: amplified в 09 Декември 2012 17:51:24
За TPMS не трябва да те е яд, фордовските са ужасни и правят страшни проблеми.

Да, и търговеца така ме успокова :) 

Bobi

Корабът е страхотен! Много ми хареса огромното пространство в купето, а аз не съм нисък. Обезшумяването на купето е с класи над Фокус , че и Мондео. И как ускорява само...

Още веднъж честито и много приятни моменти с колата :)

Alexi

разхода ми се стори висок ,после погледнах че  тежи 1750 кила .. нормално си гори ..то и автомата вдига малко .. тоя мотор 200та коня ми е слабост ще се издирва мондео с него след време :)

Pyrhel

Радвам се да видя твоя тема в дневника. Показвай снимките да се порадват и другите, както ние подскачахме около него на Сапарева Баня.
Корабът е невероятен, особено и както е наблъскан с екстри. Много е просторен! Безаварийни км!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

За мен лично това е Машината, изглежда уникално с хромчето на тъмно син фон, вътре е огромно, вози като корабче, абе супер мързелива и удобна кола. Със сигурност ще тръгне още повече след 50к км, ама и сега от 100 до 200км/час си ги вдига като ''на шега''. Само приятни и комфортни моменти с Галактиката колега!

kaloqn

Днес, пътувайки по подбалканската, и благодарение на мъглата достигнах почти до
рекламираният от Форд раход- 5.8 л/100км

6.3 л/100км, за мен си е направо постижение :)

kaloqn

Малко статистика след 20К:
-среден разход  вкл. градско, извънградско, магистрала/понякога здраво натискане/ - 9 л/100.Което за мен е напълно приемливо.

Досега не бях плащал 240 лв с ДДС за горивен филтър...

BIGFORDFAN

Разхода ти е перфектен според мен за неразработен ''кораб'' автомат! Филтъра освен от МП не става докато е гаранционна, нали?

Bobi

И според мен разходът е добър за такава голяма и тежка кола. А за филтърът...нямам думи. Тия трябва да се разстрелят публично пред НС.

Пожелавам ти още много безаварийни километри.

TourneoRS

Аз със 60к.с. дизелово моторче правя 7.5/100 разход ти се оплакваш от 200 коня  :D . Нищо му няма на разхода , аз ще се радвам на такава кола /тя почти е бус / да ми е под 7 разхода . Имам колега с Нисан Алмера Тино 2.2 дци 115к.с. и прави среден  разход м/у    6-8 /100 .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

BIGFORDFAN

Много ми е слаба камерата на телефона, иначе снощи щях да снимам поне ''намръщената'' задница на перфектния рейс...

kaloqn

А, не се оплаквам от разхода.
Снимки - наистина нямам много, но обещавам на път за Бургас лично да се представя (fri)