Друга навигация в сенника

Започната от tropper, 30 Март 2012 17:25:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tropper

От едно известно време насам се сдобих с XPeria X10  8)
И се сетих за темата на Pyrhel - цък

Понеже X10-ката се използва и за телефон, а пък в колата е удачна за навигация, го реших по следния начин:

1) Нов плейър за колата, че стария вече не четеше дискове, нямаше вход за външен аудио сигнал и т.н...
SONY CDX-GT44U
Дрaзнещото е че аудио входа му е само отпред. Като го взимах не успях и да намеря друг в този ценови клас, който да е с входове отзад, та май ще трябва тия дни да му "таковам" гаранцията и да го отворя, за да си изведа входа изотзад....
2) Аудио кабелче от новия изход на ЦД-то отзад до сенника със стандартна 3.5мм аудио букса - тамън за X10-ката.
3) Галванично разделено зарядно (5V, >=1A) с букса "Micro USB B", понеже за час-час и половина на светнат дисплей почва да пищи на умираща батерия. Не е прецакана батерията - просто много си харчи на светнат дисплей и със GPS-приемника... Много е важно поне едно от двете - или аудио връзката или захранването да е галванично разделено. Иначе или в най-добрия случай има силен брум на аудио сигнала, или има пушек от електрониката...
4) Стойка (китайска) със рамо за стъкло, но с културно панелче, което се отделя от стойката - цък

Панелчето ще го прикрепя за постоянно от вътрешната страна на сенника (още не съм решил как, но винаги може и със свински опашки  ;D ). Кабелчетата за заряд и аудио ще висят около панелчето при сенника та когато телефона се слага там да могат да се включат.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

Успех с реализацията на проекта ! Само недй излползва моля те свинки опашки ;) все ще измислиш как някак да я монтираш по сносен начин тая стойка за сенника ;) И аз използвам ГПС-а на Телефона когато ми с еналага /примерно миналия ден като трябваше да търся адрес в София ... малко кофти ме прекара от Долен Богров към Люлин 7 през жълтите павета ... ам все пак си ме закара където трябва ;)
Ръца Пръца

П.Иванов.Личев

Цитат на: tropper в 30 Март 2012 17:25:37
3) Галванично разделено зарядно (5V, >=1A) с букса "Micro USB B", понеже за час-час и половина на светнат дисплей почва да пищи на умираща батерия. Не е прецакана батерията - просто много си харчи на светнат дисплей и със GPS-приемника... Много е важно поне едно от двете - или аудио връзката или захранването да е галванично разделено. Иначе или в най-добрия случай има силен брум на аудио сигнала, или има пушек от електрониката...
Здравейте колеги отдавна не е писано по тази тема, но аз сега я виждам и отдавна мислех за същото нещо и не знаех как да го направя но не разбрах какво иска да каже колегата с това "Много е важно поне едно от двете - или аудио връзката или захранването да е галванично разделено. Иначе или в най-добрия случай има силен брум на аудио сигнала, или има пушек от електрониката...". Благодаря предварително!
Храни се правилно, бъди активен, остани здрав
OTSLABNI.ORG

tropper

Здравей, на тоя проект така и не му дойде времето...  :))

По въпроса - ако свържеш обикновено авто-зарядно (с обща маса) към телефона(таблета) и го свържеш с обикновен кабел към радиото на колата дублираш масата на зарядното през масата на аудио сигнала. Тогава зарядния ток се разпределя между двете жици според това на коя колко е съпротивлението. Тоя заряден ток вкарва дразнещ шум в звуковия сигнал, който аудиотехниците наричат "брум". За да се избегне, трябва да се направи галванично разделяне на една от двете маси. По-евтино е на звука, но се прави с модулче с интегрални схеми. Аз от доста време се каня да произведа такова на сносна цена, но все остава на заден план в работата... Даже вече май имам и готови платки, но времето не достига :) Подобно нещо, но на видеокамера (там има същия проблем, само че се изрязява в бягащи линии по картината) успешно внедрихме на колега от форума преди година-две
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/