Пръскалките на предното стъкло МК3 работят когато си искат :)

Започната от Dmitarcho, 27 Юли 2012 09:29:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Та кое е по вероятно, самото моторче/помпа да прави магарии /задната праскалка и тя е с характер/ или от самото копче за пускане. Моторчето/помпата вътре в казанчето ли се намира ли под него някъде ? Извинявам се ако има подобна тема, ам съм от телефоня и малко ми е неудобно да се ровя из и-нет пространството.  (fri)
Ръца Пръца

Pyrhel

Помпата е отстрани на казанчето и е на букса. Буксата е с една щипка (тел!) - натискаш я и вадиш. Помпата е боцната в казанчето в гумен O-пръстен - дърпаш и пада. Пръстенът завършва с цедка. На Мк2 и Мк3 е едно и също, оня ден на Пантата на срещата се таркаляхме отдолу и промихме казанчето, вътре имаше някаква лига като сополи и не пръскаше изобщо, а помпата работеше. :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

При мене явно не работи или няма възвратно клапанче и като не я карам ден два - трябва доста да задържам за да започне да пръска. А през това време чистачките работят и става.....  Та въпроса е - при всички ли е така (няма клапанче), или при мен е прецакано клапанчето?

Pyrhel

Прецакано е клапанчето. От помпата излиза едно Г-образно маркуче около 4-5 см, което играе ролята на клапан.

hotblooded

Продава ли се отделно? (че няма как ровя в микрокат-а сега)

Pyrhel

Нямам идея, и аз нямам микрокат пред мене сега. Пробвай първо да го свалиш и продухаш, може да се е задръстило с боклуци и да не затваря. То е гума цялото, няма какво да му се развали :)

Dmitarcho

Трябва да видя дали помпата дава някакви рпизнаци на живот докато натискам копчалъците, по едно време се чуваше като работи, но сега не съм обръщал внимание. Благодарско за бързия отговор, Пърхел  (fri)
Ръца Пръца

Dmitarcho

Викнах един колега да слуша дали помпата ще даде някакви признаци на живот или има затлачване на някъде...и за мое съжаление се оказа,че помпичката е предала работата. намерих къде са я скрили гадовете и тръгнах да я разкачам. извадих 2-те маркучета, извадих и самата помпичка /тъкмо бях напълнил казанчето когато започна да проявява характер помпата/ и всичо си изтече на земята  :D Само буксата неможах да я извадя,мама и стара, трябва на канал да я мъча за по голямо удобство.
Ръца Пръца

Danchev

Цитат на: Pyrhel в 27 Юли 2012 10:21:56
Нямам идея, и аз нямам микрокат пред мене сега. Пробвай първо да го свалиш и продухаш, може да се е задръстило с боклуци и да не затваря. То е гума цялото, няма какво да му се развали :)

Даже са 2 такива за двата кръга ... те се нахлузват на щуцерите, а тръбичките на тях. Пропускат само в едната посока разглеждал съм ги обстойно и така и не разбрах какъв им е пълнежа. Интересното за мен е, че явно има разлика коя гумичка къде е сложена ... понеже ми се сториха еднакви не обърнах внимание коя от къде е свалена, при поставянето нито предните нито задната пръскаха както бяха преди това ... още малко дупене да ги разменя и всичко си дойде на мястото.
How about a magic trick?

Backstage

може би са със различен дебит щото за предното стъкло трябва двойно повече течност

Dmitarcho

Така ;) Днеска свалих помпичката, подадох и директно 12 волтя ... и само пречатка и не врътка - нема нищо изгорело просто нещо се е затлачило. Няма смисъл да се разглабя тая помпа - до никъде не се стига :) а и се нарушава доста сериозно външното покритие - което не е точно пластмаса а нещо една идея по-меко. С много зор я раглобих /направих само 2 дупки по корпуса/ и като я отвориш - се почудих как е работило това животно изобще. Вътре моторчето е електромагнитно и не се виждаже коя част къде е. Явно е влезнало малко вода от някъде, или е правело някакъв конденз .. но вътре беше пълно с ръжда !!! Извадих всичко което може да се махне, но до самата врътка - която засмуква вода от казанчето неможах да стигна :( Ако някой все пак реши да я разглабя, да се замисли преди да махне 2-та магнита от вътре - нямат слагане после !!! затова и изхвърлих всичко - оставих си само корпуса за справка като тръгна по магазините да си търся нова. Днес се отбих в един - нямали точно за Форд, някаква друга имали, но накрайника не бил същия който влиза в казанчето - можело да се преправи....ала-бала ... струва 20 лв. Затова и не съм се старал мнного при разглабянето на моята - едва ли фордовската ще е много по скъпа от тази ;) Ще пиша като намеря нова. Сетих се да снимам чак като очистих всичко :( извинявам се ;)
Ръца Пръца

Dmitarcho

Мтака, още съм в процес на търсене на помпичка, намерих някаква куча марка, за кой знае каква марка автомобил за 20 лв. но е с друга букса - варианта е да си играя с ножицата и изолирбанд. На друго място ми поискаха 160 лв  ??? и накрая за базик минах през МП да видя там колко е ... за учудване беше "само" 120 лв. Ще търся по моргите. Ако на някой му попадне или направи услуга да провери в някой морга която му е на близо, че в Габрово няма много части за по-нови автомобили, ще съм благодарен ;)
Ръца Пръца

Alexi

абе я си я купи от ибей недей се излага с тия цени ето

Dmitarcho

Мислех да гледам там ... и ми е излязло от главата :D :D :D Но тази не става - буксата е друга Тази с хоризонталните пинове ;) ;) ;) Добре, че ме сети :)
Ръца Пръца

Backstage

Братле снимай ми буксата да питам тука в една морга...до нас е и познавам собственика  ;)

Dmitarcho

Дано се вижда достатъчно ясно ;) Два хоризонтални пина са ... От Мондео МК2 помпичката е с един хоризонтален и един вертикален пин  - не става :( на терсене място е самата букса - иначе досега да съм я преправил :P
Ръца Пръца

Backstage

Е сега идвам от там брат...има само за МК2 тази която е с един хоризонтален и един вертикален пин....

hotblooded

Dimitarcho -  защо не запоиш кабелите за клемите и да не се главоболиш за буксата. Ако мястото е неудобно - удължи кабелите така че да запояваш на удобно, после ги стегни с изолирбанд или миша опашка да не висят. Ще сложиш по едно тремошалухче на клемите и си готов.

Dmitarcho

Защото в Ebay e 30-тина лв. ;) такава помпичка каквато ми трябва на мене, в магазина с другата букса са по 20-тина ;)
backstage1978, благодаря за отделеното време ;)
Ръца Пръца