Колко ви харчи Ford Focus 1.8 tddi Пловдив

Започната от asenov1984, 04 Май 2016 08:32:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

здравейте колеги искам да попитам особено живеещите в град Пловдив
Колко ви харчи колата искам да попитам конкретния модел и град за да сравня
защото усещам че е много при мен и направо ми стана гадно
моля да ме извините ако има тема за харченето на гориво

Моя проблем е че като зареда за 20 лева гориво на стойност 1,79
изминавам 108км при смесено времево време сутрин
или към 17 часа мисълта ми е дали на всички им гори
около 11-12 литра? в града или трябва да ида някъде на диагностика?

малко инфо за колата
Скоро сменени масла филтри
2000г 16-цола джанти 205х55х16 гуми

martin1977

За градско каране в пиков час е напълно нормално да гори 10+. Виж, тук има колеги дето им харчи по 4-5 литра, ама остави ги ти тези приказки от 1001 нощ .....  :D

ICATA

emkata

Същите джанти и гуми, Стара Загора по всяко време и извънградско естествено ми дава 5.6. Това пълно-пълно.

asenov1984

мисълта ми е знам не е нова колата но дали е от джантите мисля че и на джантите ЖЕ-то е максимума по ми се ядва да е 7-8 литра но това 11 ми е много има едно място където разликата е 20 стотинки или 10 като сложа за 20 лева минавам 133км приблизително. Замислих се дали да не мина пак на газ-бензин, но за един ден 3 коли на газ и всички ревът и се отказах има ли някой от Пловдив нека се свържи с мен да чуя мнението му
и между другото кога се събираме?

Иван Вълков

В този форум пловдивска група и да има са няколко човека. Може да погледнеш в другия форум за срещите в Пловдив. Доста сериозна група са. За разхода според мен начина ти на засичане не е правилен. Само пълно - пълно и по възможност на една и съща колконка.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Колега, на бензин гори толкова моята кола в Пловдив. Към 12/100 съм я засичал. Много ти е висок разхода според мен.

Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Dmitarcho

Приятел кара същия фокус, преди работеше с него, и го караше по цял ден само градско /Габрово/ колата постоянно топла - гореше около 6-7. Сега работи друга работа и колата я кара сутрин да отиде на работа и вечер да се прибере - разхода отиде на 8-9

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

asenov1984

Разбирам че и при мен е така не е винаги топла студена 3-4км и се прибера след време пак паля 3-4км пак студена иначе на дълго гори 4,5 5 литра

VSGeorgiev

Карах 1.8 над 5г и лятото градско при почти нормално каране ми гореше макс 8 на 100. зимата 10. Извънградско падаше към 6 при 100-110 км на магистрала. От Пловдив съм.
Поздрави

rumenp

Здравейте колеги, Форд фокус 1.8 tddi с изправен двигател и гуми с размер 195x60x15 които се препоръчват от производителя трябва да има следния разход: извънградско около  5 литра.  Градско около 7 литра. Смесен разход около 6 литра.моят Форд има трип компютър  и показанията му не се различават от реалният разход.
Разхода за 1000км. е 58 -60 литра дизел.Винаги ползвам добавка Кастрол или Бардал.Този разход е по-голям
с 0.5 литра от дадения от производителя като се имат предвид нашите пътища.

Soura

Преди карах 1.8 tddi с гуми 195 на 55 и в София ми гореше 10 зимата - почти само студена. Извънградско с 110 падаше на 5.5...в момента колата е на 360 000 ( а реално може да са много повече) и баща ми я търкаля. По-принцип дизела не е подходящ за къси разстояния и гори повечко.