Mondeo ще бъде донор и на новото Galaxy

Започната от ForeverFord, 22 Юли 2012 20:06:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Следващото поколение на минивана ще порасне на размери
Ford работи усилено върху следващото поколение на вана Galaxy, като доказателство за това са публикуваните неотдавна шпионски снимки на колата по време на тестове. Вече се появяват и първите технически характеристики на модела.

Ford Galaxy, както и моделът S-Max, ще бъде върху шасито на новото поколение на Mondeo. Платформата се казва CD391 и е по-голяма от тази, която се използва за настоящото поколение на Galaxy. Това означава, че новото Galaxy ще бъде по-голямо от своя предшественик, като тази разлика в размерите ще бъде използвана за по-голямо вътрешно пространство.

Очакванията са гамата мотори да включва дизелови мотори с обем 1.5 литра, както и бензинови 1.6 литра. Ще има и хибридна версия, обединяваща 1.6 литров бензинов двигател EcoBoost и електромотор (41 кВт). Общата мощност на агрегата ще бъде 204 к.с.

Дебютът на новия Ford Galaxy e насрочен за изложението вър Франкфурт през септември 2013 г
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Bobi

Вече съм сигурен, че автомобилните производители целят убиване на пазара "втора ръка" с тоя агресивен даунсайзинг. Не знам, но си мисля, че такова компресиране няма как да не окаже ефект върху жовота на двигателя. Предполагам се изчисляват да изкарат 5 годишната гаранция + някоя и друга година или около 250 к км, когато обикновено започва живота им в България  :)). Аз очаквам голям бум на недоволните след 6-7 години.

Alexi

mitakinen

Ето и снимка на Galaxy-то

А това го "нарисувах" в началото на годината